Svjetsko juniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama okupiće oko hiljadu sportista

23.07.2019. | 13:31

Banja Luka će ovih dana biti u znaku još jednog velikog sportskog takmičenja – Svjetskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama, koje će okupiti oko hiljadu mladih sportista iz cijelog svijeta.

Dan uoči početka prvenstva, gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora, poručio je da je Banja Luka stavila sve resurse na rapolaganje organizatorima kako bi ova manifestacija opravdala očekivanja.

– Zadovoljni smo što smo domaćini još jednog velikog takmičenja i očekujem da ćemo biti uspješni organizatori i da će svi gosti biti zadovoljni – kazao je Radojičić.

On je pozvao sve Banjalučane da, svojim prisustvom, podrže takmičare.

Grad je uključen u organizaciju kroz sufinansiranje takmičenja, koja je ove godine svrstano u red manifestacija od posebnog značaja. Takođe, pomogli smo logistički u organizaciji jer smo i ove godine radili na rekonstrukciji staze koja je bila oštećena nakon visokih vodostaja i koju smo sada doveli u kvalitetno stanje. Očekujem da ćemo, uspješnom organizacijom, doći u situaciju da i u narednim godinama budemo kandidati za velika takmičenja – rekao je Radojičić.

Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas, kaže da je klub spreman za organizaciju.

Postali smo svjetska destinacija, cijeli svijet zna za nas i za našu stazu. Jedini smo u svijetu koji smo napravili niz od deset godina što govori o tome koliko je Banja Luka zanimljiva destinacija. Trudimo se da pružimo najviše što možemo, spremni smo i siguran sam da će tako biti i ovaj put – naglasio je Stanković.
Tomislav Crnković, predsjednik Odbora za divlje vode u ICF-u pohvalio je resurse ali u ljude koji učestvuju u organizaciji takmičenja u našem gradu.

-Vrbas je naljepši poligon na svijetu i ove godine postavljamo nove standarde. Mi smo bili prvi organizatori koji su imali noćnu trku. Ove godine pripremamo još neke organizacione novitete i vjerujem da ćemo postaviti nove standarde – zaključio je Crnković.

Otvaranje prvenstva najavljeno je za sutra, 24. jul, u motelu Ortodoks u 18 časova. Na prvenstvu će učestvovati kajakaši i kauisti iz 20 zemalja, i to u juniorskoj konkurenciji, te seniori u uzrastu do 23 godine.

Prva dva dana na rasporedu su takmičenja u disciplini sprint, a za vikend se voze trke spust klasik.

Obustave saobraćaja

Saobraćaj na dionici od „nule“ do mosta u Karanovcu i na jednoj dionici u Krupi na Vrbasu biće obustavljen od četvrtka do nedjelje u terminu od 8 do 20 časova, uz napomenu da će ukoliko se takmičenja budu ranije završavala biti pušten i prije 20 časova. U ovim terminima nesmetano će saobraćati autobusi na linijama javnog prigradskog prevoza Banja Luka – Bočac i Banja Luka – Agino selo.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba)