Svjetski broj jedan se provlači kroz vodu i blato: Pogledajte Noletovu avanturu u BiH VIDEO

06.05.2021. | 19:15

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković obišao je piramide u Visokom po treći put.

Na ovom mjestu je Novak, kako sam kaže, pronašao nevjerovatan mir i energiju, a to mu je dva puta pomoglo u teškim momentima.
Prvo nakon korona virusa i Adrija tura kada se cijeli svijet obrušio na njega, a zatim i poslije teškog poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa.
Ovoga puta je Novak odlučio da u piramide u Visokom povede i decu, Stefana i Taru, pošto je prethodni put dolazio sa suprugom i roditeljima.
Treći dolazak Novaka podstaknuo je njegovog domaćina dr Semira Osmanagića, da krenu u veliku podzemnu avanturu kroz tunele na kojima, kako Semir kaže, ljudska noga nije kročila 5.000 godina.

Đoković, Osmanagić i još jedan momak koji je bio snimatelj, provlačili su se kroz uske tunele koji su bili puni vode, u nekim dijelovima je bilo i blata… Kada su stigli na dio koji dosad nije ni istražen, niti je dostupan običnim turistima i posjetiocima piramida u Visokom, Novak je istakao da je osjetio nevjerovatan mir koji oslobađa od svih tegoba i misaono i fizički.
“Rezonanca je takva sa obje strane kao da stvara neki talas i osjetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida takođe, emitovali neku vrstu vibracije od kojih se moglo levitirati i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovjek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vrijeme da ga oslobodi potpuno od bilo kakvih teskoba, psihičkih i fizičkih”, rekao je Novak dr Semiru Osmanagiću dok su napravili pauzu od provlačenja kroz uzane tunele pune vode, piše Srpskainfo.