Svjetske kladionice tipovale: Srbiji nikad manje šanse za osvajanje SP

02.08.2023. | 19:11

Svjetske kladionice ne svrstavaju Srbiju u sam vrh favorita kada je riječ o zlatnoj medalji i zapravo se ispred Orlova nalazi još šest zemalja koje imaju veće šanse da osvoje pehar.

Još 23 dana preostala su do početka Svjetskog prvenstva u košarci. Srbija se na početku nalazi u grupi sa selekcijama Južnog Sudana, Portorika i Kine i svi se nadamo da može daleko da dogura na Mundobasketu.

Kao što je poznato neki važni igrači poput Nikole Kalinića, Nikole Jokića, Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog su otkazali učešće na ovom Mundobasketu, što je umanjilo šanse Srbije da se domogne neke od medalja, barem prema mišljenju bukmejkera.

Iako u daleko slabijem sastavu nego što se to možda očekivalo, glavni favoriti za zlato su i dalje Amerikanci, na koje je kvota za pobjednika uglavnom oko 2,00, što znači da biste duplirali ulog ako bi oni došli do titule.

Odmah iza njih se, može se reći i očekivano, nalaze Kanađani. Za one koji ne prate dovoljno zbivanja i spiskove, možda bi ovo predstavljalo iznenađenje, ali Kanada na Mundobasket ide u moćnom sastavu sa NBA zvezdama i Džamalom Marijem na čelu. Kvota da će oni uzeti zlato iznosi 5,00, odnosno na 1.000 uloženih dobili biste 5.000 dinara natrag.

Potom slijede selekcije Francuske, Australije, Španije i Slovenije kojima se daju gotovo podjednake šanse za pobjedu na Mundobasketu. Kvota da će oni osvojiti zlato je oko 10, tako da biste na 1.000 dinara dobili 10.000 dinara.

Slijedi selekcija Srbije koja dijeli istovetne šanse za osvajanje zlatne medalje kao i Grčka. Naime, kvota na titulu Srbije na ovom Mundobasketu iznosi 14,0, što će reći da biste zaradili 14.000 dinara na 1.000 uloženih, navodi Telegraf.

Oznake: Košarka, Srbija