Svitlica ponosna na svoju ekipu: Košarkašice Orlova bilježe sjajan start u novoj sezoni

08.11.2021. | 13:01

Košarkašice Orlova nastavile su tamo gdje su stale prošle sezone kada su ispisale istoriju osvojivši trostruku krunu u domaćim takmičenjima, ali odigrale i zapaženu ulogu u WABA ligi.

“Orlice” bilježe sjajan start u novoj sezoni, u domaćem prvenstvu su maksimalne (3-0), dok su u regionalnom takmičenju upisale tri pobjede i jedan poraz. Posljednju pobjedu upisale su u Sjevernoj Makedoniji gdje su savladali domaću ekipu Baket Kam sa sa 65:59. Trijumfi dobijaju na značaju kada se zna da Dragana Svitlica ima nešto kraću rotaciju na početku sezone, tako da uglavnom računa na šest igračica koje su podnijele najveći teret u ovoj sezoni.
“Ponosna sam na posao koji je napravila moja ekipa u prethodnom periodu. Bez obzira na kratak roster, ograničenu rotaciju i veliku potrošnju, imamo skor 3-0 i 3-1 u regionalnoj WABA ligi (računajući dvije upisane pobjede protiv Feniksa 5-1). U ovom prozoru za reprezentacije imamo dovoljno vremena da se odmorimo, nastavimo s radom i da popravimo segmente igre koji će nam donjeti bolju igru u predstojećem takmičenju”, rekla je Dragana Svitlica.
Naredni susret WABA lige, Orlovi igraju ponovo protiv ekipe Basket Kam, ovaj put na domaćem terenu (24. novembar).