“Svima je jasno da je pogriješio”: Nadal o Ivaniševićevoj prognozi finala s Đokovićem

07.11.2020. | 17:44

Ivanišević je tada rekao kako Nadal nema nikakve šanse u tom duelu, a zapravo ga je Španac odigrao maestralno i savladao Đokovića u tri laka seta.

“Uoči finala ne čitam portale ni medije tako da nisam čuo tu izjavu prije meča. Međutim, da sam je vidio, bio bih još motivisaniji. Svima je jasno koliko je Ivanišević pogriješio”, rekao je Nadal.

“Prošle i pretprošle godine imao sam dosta povreda i namjeravao sam uzeti pauzu od pet mjeseci pa da vidim šta dalje. Jedan dan sam trenirao u Monte Karlu i nakon pet minuta sam rekao treneru: ‘Dosta je’. Otišli smo s terena i krenuli u šetnju po brdima. Moj tim mi je jako pomogao da nastavim da se borim i to je bilo ključno. Tenis mi je nekad zabavan, a nekad nije. Ne sjećam se kad sam posljednji put igrao bez bolova, ali obožavam takmičenje. Što sam stariji to su mi treninzi sve zabavniji. Ne opterećujem se ako treniram loše cijeli dan”, istakao je Nadal.

Inače, Nadal danas igra polufinale Mastersa u Parizu protiv Nijemca Aleksandera Zvereva. Ovaj meč počeo je u 16.30 sati, piše Klix.