“Svi smo odgovorni”: Predsjednik FSS istakao da je poraz od Škotske ozbiljan udarac

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza smatra da je poraz protiv Škotske ozbiljan udarac za srpski fudbal i da svi snose odogovornost za neuspjeh.

“Vjerovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno poslije utamice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači… Ostaje nam da završimo takmičenje u Ligi nacija, pred nama su utakmice protiv Mađarske i Rusije. Poslije toga slijedi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu. Izvršni odbor FS Srbije je 25. novembra, Skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti donijeti odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sljedeće godine počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili u kvalifikacijama za Evropski šampionat”, izjavio je Kokeza.

Mnogi su istakli Aleksandra Mitrovića sinoć kao tragičara jer u penal seriji nije iskoristio jedanaesterac poslije kojeg se Škotska plasirala na Evropsko prvenstvo.

“Mitrović je momak i profesionalac kojem ne možete da pronađete manu. Uvijek je bio tu za svoju zemlju i za svoju reprezentaciju. Slobodno mogu da kažem da smo se u dobroj mjeri zahvaljujući njemu i našli u situaciji da se sinoć borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Mitrović je jedan od lidera ovog tima, biće tu još mnogo godina i zbog svega što je do sada uradio za nacionalni tim možemo samo da mu kažemo hvala. A što se tiče penala koji sinoć nije iskoristio, siguran sam da je htio najbolje. Kao i uvijek što želi. Ali se ponekad ipak dogodi ono čemu smo se najmanje nadali”, zaključio je Kokeza.

Ostavite komentar: