Svi rokovi prošli: Zbog novih problema i dalje raskopan stadion Veleža

27.09.2022. | 19:22

Niko sa sigurnošću ne može tvrditi kada će Velež odigrati svoj prvi domaći meč na novom terenu stadiona Rođeni u Mostaru.

Stadion Rođeni je trebao biti prvi sa postavljenom hibridnom podlogom u okviru projekta Fudbalskog saveza, ali je došlo do novih i neplaniranih problema.

Svi rokovi su odavno probijeni, a nakon postavljanja travnate površine prošle sedmice činilo se da će uslijediti i zeleno svjetlo za igranje utakmica, ali to nije slučaj.

Čini se da su se izvođači radova, grčke i holandske kompanije igrale gluvih telefona pa je došlo do greške u cijelom procesu izvođenja radova.

Naime, na nekim dijelovima terena su se pojavile neravnine greškom izvođača radova iz Grčke, dok je holandska kompanija počela sa preranim prošivanjem busena.

“Holandska firma je počela prerano sa prošivanjem, dobili smo neke kataloge gdje se kaže da se trava prvo mora primiti, pa se tek onda početi sa prošivanjem. Sada ne znamo koliko će to trajati, da li petnaest, da li mjesec dana”, za SportSport.ba je kazao Senad Husnić, predsjednik FK Velež u ostavci.

“Neko od izvođača nam je rekao da bi to moglo trajati čak i tri mjeseca. Normalno imaćemo prepisku sa FS BiH da nam kažu kada bismo mogli igrati na svom stadionu jer ne želim da zaigramo na novom terenu, a da ne dobijemo saglasnost Saveza, da nam ne kažu da bi to možda i bilo dobro da nismo prerano počeli igrati”, dodao je Husnić.

Prvi čovjek mostarskih Crvenih je istakao da u Veležu neće raditi ništa dok ne dobiju dozvolu od Saveza da mogu igrati utakmice.

“Moraćemo dobiti saglasnost Saveza, sigurno nećemo ući samoinicijativno, znači moraće nam dati dozvolu na papiru da možemo igrati utakmice”, rekao nam je Husnić.

Neke informacije govore da bi u narednim danima na stadion Veleža trebao stići valjak kako bi izravnao teren što bi bilo samo privremeno rješenje.

Velež će sigurno meč protiv Posušja igrati u Gabeli, dok je prema trenutnom stanju stvari jako upitno da li će se i gradski derbi protiv Zrinjskog planiran za 12. oktobar igrati na stadionu Rođeni.

Oznake: Radovi, Stadion, Teren, Velež