Svi ostali u šoku: Sakupljač lopti spasio siguran gol VIDEO

01.03.2021. | 16:42

Tokom utakmice HB Chelghoum Laida i MO Batne u alžirskoj drugoj ligi, viđen je nesvakidašnji detalj kada je dječak koji skuplja lopte na gol-liniji izbacio loptu koja je išla ka mreži.

U posljednjim trenucima meča domaća ekipa koja je gubila 4:3 bacila je sve karte u napad, a u šesnaesterac gostiju nakon prekida otišao je i golman.

Ipak, uslijedila je brza kontra ekipe MO Batna i kada je jedan njihov igrač loptu uputio ka praznoj mreži, desila se nevjerovatna situacija. Dječak koji je bio zadužen za skupljanje lopti pojavio se na terenu i na gol-liniji je spriječio da uđe u mrežu.

Nakon toga, sudija je zaustavio igru i dosudio kazneni udarac u korist Mouloudie Batne, koji je sigurno realizovan za konačnih 5:3.

Stručnjak za sudije Al-Jazeera Net, Nasser Sadiq, kaže da je glavni arbitar pogriješio dosudivši penal, jer takvo što nije predviđeno pravilima fudbalske igre kada “spoljni” faktori utiču na dešavanja na terenu.

Umjesto toga, ispravno je bilo da zaustavi igru, dječaka izbaci s terena, te dosudi indirekt na mjestu na kojem je dječak ušao na travnjak – u ovom slučaju na petercu.

Oznake: Alžir, Fudbal