Svetislav Pešić odabrao sastav za meč sa Grčkom VIDEO

24.08.2022. | 22:59

Selektor Srbije Svetislav Pešić odabrao je dvanaestoricu košarkaša koji će biti u protokolu za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje Srbija igra u „Štark areni“ u četvrtak protiv Grčke.

Utakmica je na programu od 20 časova, a direktan prenos očekuje vas na Sport klubu 1.

U protokolu će biti:

Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić (kapiten), Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Posebno raduje što će bek Fenerbahčea Gudurić biti u sastavu jer je pripremne utakmice bio prinuđen da propusti zbog povrede.

U sastavu se nisu našli kapiten Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović, Boriša Simanić i Filip Petrušev.

Srbija se trenutno nalazi u veoma nepovoljnoj poziciji po pitanju plasmana na Mudnobasket koji će se 2023. godine održati u Japanu, na Filipinima i u Indoneziji. Srbija je iz prve faze prenijela tek jednu pobjedu, a poslije duela sa Grčkom, Pešićev tim čeka još jedna „biti ili ne biti“ utakmica – gostovanje Turskoj u Istanbulu 28. avgusta.

Najveća zvijezda grčkom tima svakako će biti nekadašnji MVP i šampion NBA – Janis Adetokmbo. Pored asa Milvoki Baksa selektor Dimitris Itudis moći će da računa i na iskusne evroligaške igrače poptu Kostasa Papanikolaua, Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa.

Srbija je u pripremnom periodu bilježila solidne rezultate – u Beogradu je u zatvorom meču pobijedila Crnu Guru, potom je u Ljubljani poslije produžetka izgubila od Slovenije, a onda je na dva meča u Hamburgu zabilježila dvije pobjede. Poslije velikog preokreta pobijeđena je Italija, a zatim u finalu i Njemačka, i to velikom razlikom.

Pogledajte i poslušajte izjave koje su pred duel sa Grčkom ekskluzivno za Sport klub dali selektor Svetislav Pešić, centar Nikola Milutnov i bek Vanja Marinković.