Šveđanin ispitan u tužilaštvu: Ibrahimoviću prijeti kazna zbog rasizma 

05.02.2021. | 20:03

Zlatan Ibrahimović ispitan je u italijanskom državnom tužilaštvu nakon što je pokrenuta istraga zbog toga što je navodno rasistički vrijeđao igrača Intera Romelua Lukakua.

Napadači Milana i Intera sukobili su se 26. januara na derbiju te dvije ekipe u četvrtfinalu italijanskog kupa, a Ibrahimović je u jednom trenutku tokom prepirke rekao Lukakuu “Idi radi ona svoja vudu sranja”, zbog čega je optužen za rasizam.

Priča se tek raspliće

Šveđanin tvrdi da nije rasistički vrijeđao Lukakua, ali tužilaštvo je svejedno pokrenulo istragu pa je danas morao odraditi ispitivanje.

Kako piše Calciomercato, Ibrahimovića se u ispitali pripadnici tužilaštva koji su jutros došli u Casu Milan, a igrača Milana zastupao je advokat Fabio Esposito.

Nakon Ibrahimovića saslušan je i Lukaku, a isti tretman zaradio je i sudija utakmice Paolo Valeri. Sve okolnosti, ali i konačne odluke suda i disciplinske komisije trebale bi biti poznate sljedećeg sedmice.

Moguća je drastična kazna

Ibrahimoviću, ako se dokaže da je rasistički vrijeđao Belgijca, prijeti kazna koja može biti desetodnevna suspenzija, ali i trajno izbacivanje iz sporta.

Puno je vjerovatnija neka kazna koja će se nadovezati na trenutnu od jedne utakmice zabrane nastupa u kupu. Radilo bi se o kazni s većim brojem utakmice koje bi morao preskočiti u svim takmičenjima u Italiji.