Sve zbog pjesme: Teniski savez tzv. Kosova žestoko zaprijetio Novaku i ostalim teniserima

24.11.2023. | 19:44

Teniseri Srbije su na Dejvis Kupu napravili fantastičan rezultat savladavši Veliku Britaniju i tako su ostvarili plasman u polufinale takmičenja.

Pjesma “Veseli se srpski rode” Danice Crnogorčević je napravila veliku buru na društvenim mrežama, nakon što je puštena po ulasku Miomira Kecmanovića, a onda i Novaka Đokovića.

Povodom toga se oglasio i Teniski savez takozvanog Kosova, istakavši da je ovo provokacija za njih i njihov narod.

– Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo – navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

U daljim navodima stoji da će se u saradnji sa državnim institucijama podnijeti zvanična žalba Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama, prenosi Telegraf.

Ističu da ovo nije prvi “prestup” najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, a podsjetili su i da je u maju na Rolan Garosu na kameri posle pobede ispisao “Kosovo je srce Srbije”.