Sve spremno za 5. Banjalučki polumaraton

11.05.2019. | 12:09

Završene su posljednje pripreme za jubilarni Banjalučki polumaraton koji će na ulicama Banjaluke okupiti više od 6 000 trkača iz više od 30 zemalja.

“Ovo je i tvoj grad, tvoja trka”, slogan je sportsko – rekreativne manifestacije, Banjalučki polumaraton. Na rasporedu je pet trka, paketi za trkače su podijeljeni i sve je spremno za još jedan sportski spektakl u Banjaluci, ističe direktor Banjalučkog polumaratona, Vladimir Selec.

„Trčaće se polumaraton dužine 21 km, Mg Mivela Banjalučkih 10 km, Telegropu štafetni polumaraton, Bambini maraton i Nektar Fan Run. Na naše veliko zadovoljstvo, trkači jedva čekaju znak koji će označiti početak trke. Sve je spremno i sigurni smo da će ovo biti još jedna uspješna sportska manifestacija koja će Banjaluku opravdati kao grad sporta“, dodaje Selec.

Jedan od osnivača i glavnih organizatora Banjalučkog poluamaratona, Stevan Dimitrijević, kaže da je srećan što Banjalučki polumaratona slavi svoj peti rođendan.

„Iz godine u godinu smo se razvijali. Okupljali trkače sa svih strana svijeta. Trudili smo se da učestvujemo na nekim od najvećih maratona i ono najbolje prenesemo na Banjalučki. Ponosni smo da će nam u organizaciji ove godine pomoći 10 direktora polumaratona iz regiona. Banjalučki polumaraton je nakon pet godina ucrtan u plan mnogih trkača iz Evrope i cijelog svijeta, ali smo sigurni da ćemo nakon ovog upisati se i u kalendare mnogih drugih“, ističe Dimitrijević.

Banjalučki polumaraton ove godine pokazuje i svoju humanu stranu. Trkači su imali mogućnost kupiti humanitarni broj te na taj način donirati određen iznos Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i Udruženju građana „Zdravo da ste“. Da granice ne postoje dokazaće i slijepi trkač Miladin koji će trčati uz pomoć najboljeg sportiste Banjaluke i Republike Srpske, Darka Savića.

„Miladin je pun pozitivne energije, trenirali smo zajedno. Spremni smo za trku i jedva čekamo. Drago mi je da sam dio Banjalučkog polumaratona. Presrećan sam što se veliki broj trkača odlučio za kupovinu humanitarnog broja. Svaka pomoć tim Udruženjima će biti od velikog značaja“, dodaje Savić.

Poseban dio organizacije ove manifestacije predstavlja organizacija saobraćaja za vrijeme trajanja polumaratona. Naime, 11. i 12. maja predviđena je izmjena režima saobraćaja u vidu potpunih obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i prenamjeni jedne polovine kolovoza na način da se umjesto jednosmjernog odvija dvojsmerni saobraćaj.

Više o izmjeni saobraćaja kao i više o polumaratonu možete pročitati na www.banjalukamarathon.com.