Sve manje šanse za MVP priznanje: Embid izgubio važan argument protiv Jokića

12.04.2022. | 21:33

Prvi dio sezone u NBA ligi je završen i na osnovu njega biće izabran najkorisniji igrač godine, a sudeći prema prvim glasovima koji su “procurili” u javnost čini se da je Nikola Jokić u velikoj prednosti.

Uprkos tome što je Džoel Embid često sebe “samopromovisao” u medijima i pokušavao da dokaže da je zaslužio MVP nagradu, djeluje da je Jokić ostavio bolji utisak na novinare koji prate najjaču ligu, dok u posljednjih mjesec i po dana sezone Embid nije bio najbolji ni u svojoj konferenciji, piše Mondo.

Za najboljeg igrača Istoka tokom marta i aprila proglašen je Janis Adetokunbo, dok je Nikola Jokić najbolji na Zapadu, što nije iznenađenje poslije onakve završnice…

Jokić je u posljednjih mjesec i po dana regularnog dela sezone prosječno bilježio 31,6 poena, 13,7 skokova i 7,5 asistencija – uz timski skor 12 pobjeda i devet poraza – dok je Adetokunbo takođe blistao za Milvoki. Njegova ekipa ostvarila je 14 pobjeda i doživjela samo šest poraza, a Grk je prosječno bilježio 31,5 poena, 12,3 skokova i pet asistencija.

Jedan od Embidovih argumenata bio je da je ostavio bolji utisak u završnici sezone, ali ga je definitivno izgubio kada nije dobio ni nagradu za najboljeg igrača svoje konferencije.

Sjajni centar Filadelfije je prethodno bio najbolji na Istoku tokom decembra i januara, dok je Jokić bio nagrađen za partije samo u januaru. Ukupno, četiri puta u karijeri dobijao je nagradu za igrača mjeseca, dok se nadamo da će dobiti i drugo priznanje za najboljeg igrača NBA lige.

Podsjetimo, Nikola Jokić u prvoj rundi plej-ofa igra protiv Golden Stejta, a prvi meč se igra u noći subota na nedjelju.

 

 

 

 

Oznake: Nikola Jokić