Sve je spremno: Sutra počinje biciklistička trka ”Beograd-Banjaluka”

21.04.2021. | 14:00

Iz Beograda će sutra krenuti Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, u kojoj će učestvovati biciklisti iz 35 država svijeta.

Svečano otvaranje ove međunarodne trke biće na Trgu republike u 11.00 časova, dok je za 12.00 časova predviđen start prve etape, u kojoj učestvuju čuveni svjetski biciklistički timovi.

Trka će ove godine trajati četiri dana od 22. do 25. aprila i podijeljena je u četiri etape: Beograd-Šabac, Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina-Vlasenica i Prijedor-Banjaluka.

Sa Trga republike će krenuti karavan od 25 ekipa iz 35 zemalja svijeta do Šapca, gdje se završava prva etapa, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, koje je jedan od pokrovitelja ove trke.

Druga etapa startuje iz Obrenovca do Bijeljine, treća etapa polazi iz Bijeljine, preko prolaznog cilja u Šekovićima, a završava se u Vlasenici, a četvrta startuje iz Prijedora, kroz prolazni cilj u Gradišci i biće završena u Banjaluci 25. aprila.

U saopštenju Predstavništva navodi se da se ispostavilo da je interesovanje najvećih svjetskih timova ove godine na najvišem nivou, kao i da treba izdvojiti timove Španije, Italije, NJemačke, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana i SAD.

Tu su i nacionalni timovi Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Direktor trke Vladimir Kuvalja ranije je rekao da je ova 15. po redu biciklistička trka označena prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga.

Kuvalja je naglasio da za lokalne zajednice kroz koje etape prolaze trka više nema samo sportsku, već i ekonomsku i turističku dimenziju.

Šabac, Obrenovac i Prijedor će ove godine prvi put u istoriji Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” biti etapna mjesta.

Pokrovitelji ovogodišnje trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Više od 30 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva pratiće ovogodišnju trku.