Švajcarski mediji donose šokantnu vijest: Federer ne ide ni na Olimpijske igre?

16.03.2021. | 09:33

Švajcarski mediji donose šokantnu vijest. Ako se ne promijene postojeća pravila Rodžer Federer neće igrati ni na Olimpijskim igrama!

Stižu najave da bi Rodžer lako moglo da odustane i od Olimpijskih igara jer nije zadovoljan pravilom, odnosno činjenicom da u Japanu neće moći da bude sa porodicom.

Naime, švajcarski “Blik” piše da Federer ne želi da bude odvojen od porodice nekoliko nedjelja, jer organizatori Olimpijskih igara neće dozvoliti boravak nesportista u “selu” zbog predostrožnosti oko korona virusa.

Ta odluka još nije donijeta, ali prema najavama da ni navijača iz inostranstva neće biti u Tokiju, jasno je da je ova odluka skoro izvjesna…

U slučaju da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odluči da sportisti ne mogu da borave u Tokiju sa porodicom, “Blik” navodi da će se Federer vjerovatno povući sa turnira, pošto želi da bude sa suprugom Mirkom i četvoro djece. Upravo iz tog razloga Švajcarac nije igrao ni na Australijan openu.

Federer inače ima jedno zlato sa Olimpijskih igara, ali u dublu (2008), dok je u singlu osvojio srebro (2012). Podsjetimo, Olimpijske igre trebalo bi da održe se od 23. jula do 8. avgusta ove godine. Ranije je izjavio da mu je najveća želja još jedna medalja na Olimpijskim igrama.