Švajcarci nezadovoljni žrijebom za SP: Samo ne Srbi!

01.04.2022. | 19:52

Definitivno ljubitelji fudbala u Švajcarskoj nisu najzadovoljniji žrijebom za Svjetsko prvenstvo.

Tamošnji mediji su, u iščekivanju izvlačenja kuglica, imali samo jednu želju da se ne nađu u grupi sa reprezentacijom Srbije, ali želja im se nije ispunila.

Pored Švajcaraca, srpski reprezentativci nalaze se u grupi sa Brazilom i Kamerunom, što je u dobroj mjeri repriza grupne faze Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Takav se barem utisak stiče posle najave žrijeba od strane novinara “Blika” Andreasa Benija koji je iz Katara poručio: “Molim vas, samo ne Srbi.”

Beni je u emisiji obrazložio i zbog čega ne želi Srbiju, a naravno da to ima veze sa dešavanjima na utakmici u Rusiji koju su Švajcarci dobili sa 2:1. Na pitanje iz studija ko je za izbjegavanje iz 3. šešira, Beni je rekao:

“Naravno, Srbija. Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svjetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači porijeklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom poslije njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mjesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu”, jasan je bio Beni, a prenio je Telegraf.