Švajcarac preskače još jedan turnir: Federer otkazao nastup u Rimu

12.04.2021. | 21:15

Organizatori masters turnira u Rimu objavili su spisak igrača i na njemu nema Rodžera Federera, što znači da će se Švajcarac fokusirati samo na Madrid i Rolan Garos.

A možda i samo na pariski grend slem. Na listi takmičara u Rimu su Novak Đoković, Filip Krajinović, Dušan Lajović, od srpskih igrača.
Rafael Nadal će takođe igrati, a konkurencija će biti jaka budući da se na spisku nalaze i Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Denis Šapovalov, Janik Siner, Dominik Tim, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.
Pablo Karenjo Busta i Roberto Bautista Agut, Feliks Ože-Alijasim su i dalje na listi, kao što je Rodžerovo ime još uvijek na listi učesnika turnira u Madridu.
Švajcarac se u Dohi vratio i odigrao meč poslije punih godinu dana. Pobijedio je Dena Evansa, a onda je izgubio od Nikoloza Bazilašvilijsa i poslije toga nastavio sa oporavkom.

Prošle godine je prošao kroz operacije koljena i više puta je naveo da su mu glavni cilj Olimpijske igre, ali svakako i to da proba da ostane na vrhu po broju grend slem titula.
Trenutno ih ima 20 koliko ima i Rafael Nadal, dok je Đoković iza njih dvojice sa 18 titula sa najvećih turnira.
Podsjetimo, masters u Rimu se igra od devetog do 16. maja, a ulog je 1000 bodova na ATP listi.