Švajcarac ipak u žrijebu: Rodžer Federer igra na Australijan openu!

24.12.2020. | 16:10
Iako je postojala bojazan da Švajcarac neće igrati u Australiji zbog povrede, što je i on sam najavljivao kao mogućnost, direktor turira Kreg Tili otkrio je da će Švajcarac biti u žrijebu.

“Postoji toliko sjajnih priča za AO 2021. Serena se bori za svoju osmu titulu, dok Novak Đoković, koji se često čini nepobjedivim u Melburn parku, ide na rekordnu devetu titulu. Naša najbolja igračica Ešli Barti se vraća na Grend slem, kao i Rodžer Federer, koji se vraća poslije povrede. Dolaze i mnoge zvijezde u usponu, koje će biti veliki izazov za svakoga. Biće ovo sjajnih nekoliko nedjelja tenisa u Melburnu.

Radujem se što ćemo u Melburnu dočekati najbolje svjetske igrače i to obećava da će biti spektakularni Australijan open, nakon godine prekida na nivou kakav niko od nas nikada ranije nije doživio. Iako će AO izgledati malo drugačije nego prethodnih godina, bezbjednost svih nam je glavni prioritet. Imamo priliku da izvedemo veoma siguran i srećan Grend slem i pružimo igračima iskustvo takmičenja pred publikom, što smo propustili tokom većeg dijela ove godine”, najavio je Tili povratak gledalaca na tribine.

Federer će u Australiji biti 5. nosilac turnira, što znači da hipotetički već u četvrtfinalu može da se sastane sa Novakom Đokovićem, što je bio rijedak slučaj u posljednjoj deceniji, jer su njihovi dueli uglavnom viđani u polufinalima i finalima.

Novak je prvi nosilac, drugi je Rafael Nadal, treći Dominik Tim, a četvrti Danil Medvedev. U top 10 su još Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.