Svađa Bekera i Kirjosa, u obračun uvukli i Đokovića: “Novak bi brisao pod tobom”

14.12.2023. | 08:47

Žestok okršaj na društvenim mrežama između Borisa Bekera i Nika Kirjosa privukao je veliku pažnju teniske javnosti.

Bivšem treneru Novaka Đokovića, proslavljenom njemačkom teniseru Borisu Bekeru, nije se dopalo Nikovo poređenje generacija tenisera, pa je osuo žestoku paljbu po Australijancu.

Podsjetimo, u intervjuu za “The Athletic” Kirjos je izjavio da je tenis ranije bio spor i da bivše zvijezde belog sporta ne bi imale šanse protiv današnjih asova.

Spomenuo je i Bekera, što se nimalo nije svidjelo legendarnom Nijemcu.

“Tenis je bio toliko spor ranije. Gledao sam Borisa Bekera, ne kažem da nisu bili dobri u svoje vrijeme, ali apsurdno je reći da bi bili jednako dobri sada. Brz servis je tada bio 197-200 kilometara na čas, a igrači kao ja sada serviraju 220, u uglove – to je potpuno druga igra”, pričao je Kirjos.

Njegove riječi nisu se svidjele Bekeru koji je imao žestok odgovor na društvenim mrežama.

“Nik pravi puno buke oko tenisa!?! Zašto govori o sportu koji očigledno ne voli… Nik nikada nije osvojio Grend slem kao igrač ili trener (da, u dublu 1), pa odakle mu kredibilitet? Pokušava upoređivati generacije… Lejver protiv Federera, Borg protiv Nadala, Sampras protiv Đokovića!?! Neću ni spominjati Mekinroa, Kona, Lendla, Agasija, Kurijea, Edberga, Vilandera, Kuertena, Raftera, Hjuita i mnoge druge… Razgovaraj sa svojima na ‘OnlyFans’ – u o mnogim stvarima, ali ne o tenisu”, napisao je Beker.

Očekivano, Kirjos mu nije ostao dužan.

“Hahahaha ovaj tip koji govori o kredibilitetu… Posljednji put kada sam provjerio, VI ste taj koji krije imovinu, ne? Takođe, mislim da sam pobijedio, Federera, Nadala, Đokovića, Mareja, tako da se osjećam kao da imam malo kredibiliteta. Ali nije potreban raketni naučnik da vidi da bi Novak obrisao pod tobom u najboljim godinama? To nije napad. To su samo činjenice”, naveo je Kirjos.

Oznake: Beker, Nik Kirjos, Svađa