Susreti u Ligi šampiona: Trenerski ispit za Barselonu i Mančester Junajted

23.11.2021. | 11:35

Barselona i Mančester Junajted počinju novu eru u svojim nastupima u Ligi šampiona. Katalonski klub će imati prvi nastup pod vođstvom Ćavija Ernandeza.

Katalonci trenutno imaju dva boda više od Portugalaca na drugom mjestu u Grupi E i žele da ovjere plasman u narednu fazu, te da se revanširaju za poraz u prvom duelu. U drugom meču grupe od 18.45 Bajern gostuje Dinamu u Kijevu. Bavarci su već obezbijedili prvo mjesto, dok se Ukrajinci bore za opstanak u Evropi.

A u istom termin u Grupi F Junajted će gostovati Viljarealu. “Crvene đavole” će voditi privremeni menadžer Majkl Kerik. Biće im to prvi meč od odlaska Olea Gunara Solskjera. Junajted i Viljareal su izjednačeni na diobi prvog mjesta sa po sedam bodova, pa bi pobjeda bio ogroman korak ka osmini finala. Za remi navija Atalante koja sa dva boda manje gostuje Jang Bojsu. Međutim, ni Švajcarci nisu van priče o nokaut fazi, pobjedom nad Italijanima bi se uključiti u borbu sa prva dva mjesta.

Zanimljivo je i u grupi G gdje Salcburg ima dva boda više od Lila i Volfsburga, a četiri od Sevilje. A u derbiju večeri u Grupi H se sastaju šampion Evrope Čelsi i Juventus, na Stamford Bridžu.”Stara dama” je obezbijedila osminu finala, dok će “plavcima” za to biti dovoljan i remi.

Grupa E

18.45 Dinamo Kijev – Bajern

21.00 Barselona – Benfika

Plasman: Bajern 12, Barselona 6, Benfika 4, Dinamo 1.

Grupa F

18.45 Viljareal – M. Junajted

21.00 Jang Bojs – Atalanta

Plasman: Mančester Junajted 7, Viljareal 7, Atalanta 5, Jang Bojs 3.

Grupa G

21.00 Lil – Salcburg

21.00 Sevilja – Volfsburg

Plasman: Salcburg 7, Lil 5, Volfsburg 5, Sevilja 3.

Grupa H

21.00 Čelsi – Juventus

21.00 Malme – Zenit

Plasman: Juventus 12, Čelsi 9, Zenit 3, Malme 0.