Susret sa dobro poznatim rivalom!: Zvezda napada Kairat u središtu Azije

14.07.2021. | 18:27

Crvena zvezda će ići daleko, u središte Azije, da bi obezbijedila prolazak dalje u Ligi šampiona!

Crvena zvezda će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa starim znancem! Iako je Makabi iz Haife bio posmatran kao favorit u dvomeču, iako su Izraelci poveli u prvom meču, crveno-bijeli će se sastati sa Kairatom.

Poslije 1:1 u Izraelu Kairat je bio mnogo bolji rival u drugoj utakmici i savladao je šampiona Izraela sa 2:0, a meč je na kraju pokvarila tuča koja se desila u 90. minutu između igrača dva tima.

Počelo je šansom za Makabi, ali poslije promašaja u osmom minutu odmah je došla kazna. Iskusni napadač Vagner Lav je u 10. minutu zatresao mrežu protivnika i donio prednost svom timu.

Do kraja prvog poluvremena nije uspijevao tim iz Izraela da dođe do svoje igre, a Vagner Lav je mogao sve da riješi, da je iskoristio jednu od brojnih prilika koje je imao.

Krenuo je Makabi ofanzivnije u drugom dijelu, ali nije mogao da dođe do gola. Imali su Izraelci nekoliko šansi, ali je Kairat sve riješio u 66. minutu kada je u jednoj kontri Vagner Lav poslao loptu u šesnaesterac, a ona se poslije očajne intervencije odbrane Makabija odbila do Abikena, koji ju je zabio pravo u mrežu.

Crvena zvezda će svoj prvi meč sa Kairatom igrati 21. ili 22. jula, a domaćin meća biće Kairat, prenosi Mondo.