Sukob umjesto strategije: Legendarni fudbaler otjeran iz Milana FOTO

06.06.2023. | 09:07

Legendarni fudbaler Milana Paolo Maldini napušta mjesto direktora tog kluba, poslije sukoba sa vlasnikom Gerijem Kardinaleom, javljaju svi mediji u Italiji.

Buran sastanak Maldinija, njegovog prvog saradnika Rikija Masare i Kardinalea rezultirao je otkazima.

Prije sastanka ništa nije ukazivalo da će to biti epilog. Trebalo je da to bude utvrđivanje strategije za narednu sezonu. Ipak, razgovor je protekao u napetoj atmosferi, pa prerastao u sukob, poslije čega je Kardinale otpustio Maldinija i Masaru, piše Sportal.

Šta se iza svega krije nije poznato. Navodi se da je Maldini dugo vodio borbu sa izvršnim direktorom Đorđom Furnalijem, koji je imao značajniju ulogu u završnoj fazi pregovora o obnovi saradnje sa Rafaelom Leaom.

Otkazi čelnicima sportskog sektora dovešće do potpune transformacije upravljačke strukture kluba, a ostaje da se vidi ko će preuzeti Maldinijevu funkciju.

Čuveni kapiten Rosonera funkciju direktora obavljao je od avgusta 2018. Najveći uspjeh mu je osvajanje Skudeta prošle godine, a to je sve uspio odličnim potezima na tržištu i dovođenjem igrača poput Rafaela Leaoa, Tea Ernandeza, Fikaja Tomorija…

Otkaz Maldiniju će po svemu sudeći napraviti velike probleme klubu jer se već pojavila informacija da Ernandez razmišlja o odlasku iz kluba, a ostaje da se vidi da li će on biti jedini koji bi mogao to da uradi.

Oznake: Milan, Otkaz