Sukob u Atini: Najmanje 82 Hrvata su uhapšena od 98 navijača

09.08.2023. | 10:11

Najmanje 82 navijača Fudbalskog kluba /FK/ “Dinamo” iz Zagreba uhapšena su nakon sukoba sa navijačima FK “AEK” iz Atine, javio je državni medijski servis Grčke ERT.

Grčki list “Ekatimerini” piše da su juče iz pritvora puštena četiri grčka navijača, te da je njihovo puštanje naredilo tužilaštvo. Sva četvorica su povrijeđena i ranije su dala izjave Podupravi za borbu protiv nasilja u sportu, a jedan od njih je tek sinoć bio u stanju da to učini.

U protvoru se nalaze još 94 lica i danas će se pojaviti pred tužiocem.

Navijači su uhapšeni nakon što je u tuči u ponedjeljak, 7. avgusta, teško povrijeđen navijač “AEK”-a Mihalis Katsuris /29/, nakon čega je kasnije preminuo.

Za sada nije poznato da li se nož kojim je izvršeno ubistvo nalazi u dokaznom materijalu niti da li se među uhapšenima nalazi navijač koji je ubio Katsurisa.

Grčko Ministarstvo za zaštitu građana smijenilo je sedmoricu policijskih službenika sa funkcija na kojima su bili, uključujući šefa Poduprave za borbu protiv nasilja u sportu i šestoricu šefova odjeljenja saobraćajne policije.

Ministar za zaštitu građana Gijanis Oikonomou i njegov zamjenik Kostas Katsafados najavili su da će smijeniti još nekoliko službenika policije kako istraga bude ulazila u fazu detaljnijeg ispitivanja.

Oznake: Dinamo, Hapšenje