Sukob navijača i policije u Sofiji: Povrijeđeno 14 ljudi, neki u teškom stanju

17.11.2023. | 08:14

Najmanje 14 osoba povrijeđeno je u sukobima između fudbalskih navijača i policije u glavnom gradu Bugarske Sofiji, a neki su u teškom stanju, javio je Radio Bugarska.

Protesti navijača izbili su uoči utakmice reprezentacije sa timom Mađarske, koja je trebalo da se igra na praznom stadionu, a demonstranti su tražili ostavku rukovodstva Bugarskog fudbalskog saveza.

Protesti su prerasli u nasilne sukobe sa policijom, pri čemu su navijači gađali policajce kamenicama, a policija je odgovarala biber sprejom i vodenim topom, naveo je Radio.

U sukobima su povrijeđeni i policajci i demonstranti. Bolničari su do sada zbrinuli 14 ljudi, rekla je Katja Sungarska, iz centralnog medicinskog centra u Sofiji.

Prema njenim riječima, neki od povrijeđenih su u teškom stanju, a u područje protesta upućeno je deset kola Hitne pomoći.

Demonstranti su, takođe, palili kante za smeće, razbijali izloge i bacali petarde i kamenje na tursku ambasadu, navodi se u izvještaju.

Stefan Ivanov, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da je u sukobima povrijeđeno i privedeno na desetine ljudi.