Suđenje Đokoviću večeras od 23.30: Novak ponovo u hotelu strave?!

15.01.2022. | 07:33

Suđenje Novaku Đokoviću pred Saveznim sudom Australije biće održano u subotu u 23:30 časova po našem vremenu, odlučeno je tokom preliminarnog saslušanja.

Zvanična odluka o tome da li će najbolji teniser svijeta ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu, ili će biti deportovan, donijeće se u noći između subote i nedjelje.

Preliminarno saslušanje bilo je proceduralne prirode. Jedina bitna stavka odnosila se na to da li će konačnu odluku u cijelom slučaju donijeti jedan sudija ili tročlano veće.

Đokovićeva odbrana je zahtijevala da to bude tročlano veće, dok advokat države nije pristao na takav zahtjev. Poslije svega, sudija Džon O’Kalahan saopštio je da će se odluka u vezi sa time donijeti tokom jutra.

Podsjetimo, Novak je dobio prvi spor na sudu države Viktorija u vezi sa ukinutom vizom, ali je australijski ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio diskreciono pravo i poništio mu vizu.

Ponovo se otišlo na sud Viktorije, kod sudije Entonija Kelija, ali je ubrzo predmet prebačen na Savezni sud kod sudije Džona O'Kahalana.

Pred preliminarno saslušanje, Đoković je imao razgovor i sa imigracionim vlastima Australije.

Đoković ponovo u hotelu strave!

Novak Đoković će odluku o svojom učešću na Australijan openu čekati tamo gdje je sve počelo – u hotelu Park, namijenjenom za boravak migranata.

Oko 04.15 po našem vremenu dva vozila napustila su kancelariju Đokovićevih advokata, a okupljeni novinari na zadnjem sjedištu jednog od njih uslikali su srpskog tenisera sa teget kačketom i telefonom u ruci kako pokušava da prikrije lice, prenose beogradski mediji.

Prvobitno se u australijskim medijima govorilo da će se Đoković naći na nepoznatoj lokaciji i tamo biti do zvaničnog saslušanja, koje je na programu večeras od 23.30 po našem vremenu, ali je samo dva sata nakon napuštanja kancelarija odjeknula informacija da je stigao u hotel Park. To su ubrzo potvrdile i fotografije tamošnjih novinara na Tviteru.