Sudija morao da brani koleginicu: Neobična drama na fudbalskom terenu u BiH

Juče je na rasporedu od 17.30 sati u Fojnici bila zakazana zaostala utakmica između FK Fojnice i NK Bilalovac CPU.

Početak utakmice obilježilo je izuzetno nevrijeme i obilne padavine, koje su teren koji je bio fantastično spreman dovele u katastrofalnu situaciju, piše Bug.ba.

Mnoge lokve su predstavljale probleme igračima a i sudijama te utakmice. Utakmica je bila pod velikim nabojem od prvog sudijskog zvižduka.

U 16. minutu povela je domaća ekipa pogotkom Fejzića nakon ubacivanja. Već u 25 minutu nakon dosviranog prekšaja za gostujuću ekipu dolazi do naguravanja igrača nakon čega je glavni sudija izdvojio kapitena domaćina Hodžića i istom pokazao žuti karton.

Hodžić je uhvativši sudiju za ruku po procjeni sudije zaslužio i crveni karton, koji sudija nije mogao pokazati zbog toga što su ga igrači domaće ekipe spriječili u tome fizički.

U tim trenucima odgurali su sudiju od svog kapitena, jedan od igrača je sudiji uzeo karton iz ruke. Nakon toga pojedinci su postupili korektno i vratili karton Avdibašiću, koji je ponovo pokušao da pokaže Hodžiću crveni karton što su opet fizički spriječili igrači FK Fojnice.

Glavni sudija je stavio asistente pod zaštitu i uputio se sa njima u službene prostorije gdje su odlučili da se utakmica neće nastaviti zbog bezbjednosti službenih lica. Nakon toga kapiten domaćina Hodžić je nasilnički pokušao da uđe u službene prostorije, prilikom čega je fizički napao i pokušao udariti sudiju Đelilbašić koja je bila u ulozi drugog asistenta, a tom prilikom nije dala Hodžiću da otvori vrata.

Ispred koleginice postavio se glavni sudija Avdibašić, koji je zaštitio koleginicu Đelilbašić i spriječio fizički napad i veći incident, piše Bug.ba. Službena lica su se već jutros oglasila po tom pitanju, o kojem se odlučuje na komisijkom zasjedanju pri FS SBK/KSB.

Avdibašić, Šehić i Đelilbašić istakli su da neće slučaj prijavljivati Policijskoj stanici Fojnica, ali svakako da se ovakva ponašanja trebaju kazniti i iskorijeniti sa sportskih terena,

FS SBK/KSB je i prošlo kolo imao još već incident kada je sudija Palalić nokautiran u Busovači, da li će doći do nekih promjena ostaje da vidimo.

Ostavite komentar: