Sudar sestara iz Bileće obilježiće dule Srbije i BiH: Počinje Evropsko prvenstvo u odbojci

19.08.2021. | 12:59

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije od 17 sati na startu Evropskog prvenstva u Beogradu igra protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Ovaj meč obilježile duel sestara Bošković, srpske heroine Tijane i aduta BiH Dajane, koje su rođene u Bileći.

“Profesionalci smo, nema šta. Imale smo prilike da igramo jedna protiv druge u turskom prvenstvu. Bilo je lijepo vidjeti je sa druge strane terena. Ovog puta očekujem veliku borbu, biće zanimljivo. Ona će za mene biti samo protivnik. Iako smo uvijek podrška jedna drugoj”, rekla je Tijana.

Srbija kreće na treću uzastopnu šampionsku titulu u oslabljenom sastavu, bez povrijeđene Brankice Mihajlović, ali sa Stefanom Veljković, koja se vraća poslije pauze zbog porođaja.

Grupa A, I kolo:

17.00 Srbija – BiH

Petak:

17.00 Azerbejdžan – BiH

20.00 Rusija – Francuska

Preostali rivali u Grupi A su selekcije Azerbejdžana, Belgije, Rusije i Francuske.

Selektor Zoran Terzić odlučio se za 14 igračica.

To su Maja Ognjenović, Slađana Mirkovia (dizačii), Tijana Bošković, Ana Bjelica, Sara Carić (korektori), Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović (primači servisa), Milena Rašić, Mina Popović, Stefana Veljković, Jovana Kocić (srednji blokeri), Silvija Popović, Jelena Blagojević (libera).

U B grupi u Plovdivu igraće Bugarska, Poljska, Njemačka, Španija, Češka i Grčka, u C grupi u Zadru nastupiće Hrvatska, Italija, Bjelorusija, Slovačka, Mađarska i Švajcarska, a u D grupi u Kluž Napoki takmičiće se Rumunija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska i Švedska.