Sud odbio Zvezdin zahtjev: Kampaco će Evroligu gledati sa tribina

17.01.2023. | 19:14

Košarkaški klub Crvena zvezda odbijen je pred Sudom za sportsku arbitražu kada je riječ o slučaju Fakunda Kampaca.

Evroliga je početkom januara saopštila da Zvezda neće moći da registruje Kampaca zbog prekršaja u vezi sa informacijama koje je dostavljala Evroligi.

Zbog toga je beogradski klub kažnjen od strane nezavisnog finansijskog panela, a Kampaco ne može da bude registrovan do kraja februara, odnosno 26. kola Evrolige.

Argentinac je stigao na Mali Kalemegdan 19. decembra i od tada je propustio sve evroligaške mečeve, ukupno bi moglo da ih bude 11.

U međuvremenu, nepune dvije nedjelje poslije saopštenja Evrolige, sud u Lozani je, kako piše Mozzart sport, odbio zahtjev Zvezde i nije suspendovao odluku tog takmičenja.

Zvezda sada ima šanse da se istom tijelu obrati do 23. januara pošto ima pravo žalbe, ali su šanse da Kampaco zaigra prije 26. kola, veoma male.

Osim toga, otežavajuća okolnost po Zvezdu je i to što Maršal Glikman, izvršni direktor Evrolige kaže da neće da iskoristi svoju mogućnost da amnestira crveno-bijele, jer bi, kako kaže, time poslao poruku da se ništa nije desilo.

Zbog toga će Kampaco, kao i do sada, ostati na raspolaganju treneru Dušku Ivanoviću samo za utakmice u ABA ligi, dok klubu ne istekne suspenzija.