Stručnjak pred potpisom ugovora: Veselin Vujović sjeda na klupu banjalučkog Borca?

03.01.2021. | 13:52

Veselin Vujović, legenda rukometnog sporta i jedan od najkvalitetnijih svjetskih stručnjaka, najverovatnije će sjesti na klupu banjalučkog Borca.

Kako je za Srpskainfo potvrđeno iz kluba, ugovor sa Vujovićem još uvijek nije potpisan, pa se ne može reći da je ova informacija i zvanična ali su sa ovim stručnjakom usaglašeni svi detalji i ostalo je samo da on stavi paraf na dogovor sa Banjalučanima.

Kao trener Vujović je u Skopju, u klubu RK Vardar, osvojio prvo izdanje SEHA Lige. Velilki trag ostavio je u Rukometnom klubu Zagreb, a kao selektor Slovenije osvojio je bronzanu medlaju na Svjetskom prvenstvu 2017. godine što je najveći uspjeh u istoriji ovog sporta u toj zemlji.

Rukometnu karijeru je započeo u RK Lovćen, te nastavio u šabačkoj Metaloplastici, koja je tada bila jedan od vodećih klubova u državi. Nakon Šapca, otišao je u Barcelonu, s kojom je osvojio EHF Ligu šampiona, a karijeru je svršio u Granoljersu. Uz onu u s Barcelonom, Vujović je osvojio još dva Kupa šampiona s Metaloplastikom (1985. i 1986.). Za najboljeg sportistu Jugoslavije imanovan je 1986. godne. U bogatoj reprezentativnoj karijeri izdvajaju se nastušpi na Olimpijadama 1984. i 1988. gdje su osvojene zlatna i bronzana medalja dok je 1986. došao do zlatne medalje na Svjetskom šampionatu.