Strašne vijesti iz Vojvodine: Napadač “Stare dame” u ozbiljnom stanju na Institutu

15.09.2023. | 17:03

Napadač Vojvodine Džonatan Bolingi je jako lošeg zdravstvenog stanja, pa je zbrinut na Institutu u Sremskoj Kamenici, saopštio je klub.

Njegovo stanje je objasnio klupski ljekar Borko Vukosav.

– Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše osjeća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gdje je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum ljekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gdje je primljen u jedinici intenzivne njege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mjestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za liječenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim ljekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja – poručio je Vukosav, a prenosi Sport Klub.

Ranko Popović, trener Vojvodine, poslao je riječi podrške napadaču.

– Kada dobijete ovakve vijesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmjerene su ka Boliju i želimo mu da se što prije oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsjetimo se na prioritete u životu – poručio je Popović.

Oznake: Napadač, Vojvodina