Stotka Igokee za kraj u Laktašima i oproštaj Krke od ABA lige!

10.04.2022. | 19:06

Dalibor Ilić predvodio Aleksandrovčane do više nego ubjedljive pobjede nad slovenačkom ekipom.

“Najteže su unaprijed dobijene utakmice” upozorio je trener Igokee Dragan Bajić pred duel sa Krkom, a njegova ekipa je ove riječi (pre)ozbiljno shvatila.

Ne samo da su košarkaši Igokee opravdali ulogu favorita protiv „fenjeraša“ već su se pobrinuli da posljednju utakmicu sezone u Laktašima dobiju više nego ubjedljivo – 108:81.

Pukla je stotka na posljednjoj utakmici Igokee pred domaćom publikom i jednoj od posljednjih utakmica Krke u ABA ligi, pošto je ekipa iz Novog Mesta nakon ovog poraza izgubila i teoretske šanse za opstanak.

Za okruglo 20 poraz Krke najzaslužniji je Dalibor Ilić koji je u nedjelju predvodio Igokeu i meč završio meč sa 31 poenom i 9 skokova, a uz njega vrklo dobri su bili i Radanov sa 15 i Tanasković sa 12 poena, piše “Mondo” portal.

Povela je Krka 8:7 trojkom Lapornika, ali onda dozvolila Bajićevoj ekipi seriju 14:0 i tu je već bio početak kraja slovenačke ekipe u Laktašima.

Već u drugoj četvrtini bilo je “plus 20” za Igokeu, u trećoj dionici “plus 30”, pa se meč pretvorio u lakši trening u kojem su se u strijelce upisali svi košarkaši Igokee.

Aleksandrovčanima je ostao još zaostali meč sa Crvenom zvezdom, dok su za Krku ostala još dva meča, gostovaće Mornaru i dočekati Megu, ali sigurno je da se već sada mogu posvetiti završnici slovenačkog prvenstva.

 

 

Oznake: ABA liga, Igokea