Stolica pred odlaskom iz Partizana: Dvije legende kluba kandidati za trenera

30.07.2022. | 18:40

Poslije katastrofalnog starta u šampionatu, sa samo jednom pobjedom u četiri kola i pogotovo poslije poraza u Novom Pazaru od “fenjeraša”, pred trenerom Partizana Ilijom Stolicom su teški dani, a pritisak da napusti crno-bijeli postaje sve veći.

Stolica je rekao da ne razmišlja o ostavci, da bi to bilo kukavički, ali to ne znači da uprava kluba ne traži već novog šefa struke.

Po nekim informacijama, u postojećeoj izuzetno teškoj situaciji, najbolje rješenje bi bio neko od bivših poznatih igrača, s obzirom da i najvatreniji navijači Grobari traže da legende kluba konačno dobiju priliku u Partizanu. U javnosti su se već pojavila dva imena, Albert Nađ i Igor Duljaj, navodi Mozzart sport.

Nađ je u neku ruku bliži poslu, jer je već uz klub, doduše, u njegovoj filijali, Teleoptiku. Od 2019. je u ulozi stratega Teleoptika, člana Srpske lige “Beograd” i nekoliko puta je isticao da mu je to priprema za ozbiljni angažman, kao i da se nada kako će jednog dana sjesti na klupu Partizana.

Po okončanju igračke karijere bio je koordinator za sportske pitanja, kasnije unapređen na funkciju sportskog direktora, bio je angažovan u Rakovici kao direktor i trener, da bi bliski kontakt sa seniorskim timom Partizana imao i u trenerskom mandatu Sava Miloševića, na čiji je poziv bio jedan od saradnika u stručnom štabu.

Što se tiče Duljaja, kad je prestao sa aktivnim igranjem fudbala uplovio je u trenerske vode najprije u drugom timu ukrajinskog Šahtjora, kasnije i kao pomoćnik Paula Fonseke u najboljem sastavu “rudara” iz Donjecka, da bi i on baš na poziv Miloševića bio kopptiran u stručni štab početkom januara 2020. i sve do prje nekoliko nedjielja radio u Humskoj, kako sa Savom, tako i sa Aleksandrom Stanojevićem. Govorilo se minulih dana da Duljaj ima poziv da se vrati u Ukrajinu, ali su se ti planovi izjalovili i sad se ponovo otvara mogućnost saradnje sa crno-bijelima.