Stolica pred debi: Direktan plasman u Ligu šampiona nam je veliki motiv

08.07.2022. | 13:32

Trener Partizana Ilija Stolica izjavio je danas da će direktan plasman u Ligu šampiona biti najveći motiv crno-bijelima u novoj sezoni Superlige.

Da bi došli do pomenutog cilja crno-bijeli će morati da prekinu petogodišnju dominaciju vječitog rivala Crvene zvezde domaćim fudbalom.

Crno-bijeli šampionat, koji prvaku garantuje mjesto u elitnom takmičenju i samim tim najmanje 20 miliona evra novčane nagrade, otvaraju sutra (20.00) gostovanjem Javoru u Ivanjici.

“Što se tenzije u srpskom fudbalu tiče, mislim da je ona na jako visokom nivou iz pogrešnih pobuda i razloga. Direktan plasman u Ligu šampiona je veliki motiv za nas. Mi ćemo imati dva predstavnika, jednog direktno, drugog u kvalifikacijama. Ukupno pet klubova u Evropi. Tenzije treba držati u okvirima sporta, mi ovde odlazimo u ekstrem, probaćemo da utičemo na to da se to unormali”, izjavio je Stolica na konferenciji za medije u Humskoj.

Pred duel u Ivanjici trener crno-bijelih neće moći da računa na Nemanju Jovića koji se još oporavlja od povrede i na iskusnog Ljubomira Fejsu koji ima problema sa virusom.

“Kasni dolazak igrača na pripreme uzrokovao je da neke igrače preforsiramo i da ih stavimo u poziciju da igraju veliki broj minuta u momentima kada to nije bilo adekvatno za njih. Raduje povratak Zđelara. Ljuba Fejsa već nekoliko dana ima virus i on je nedostupan za ovu utakmicu. Povreda Jovića je na više nedelja i on neće moći da bude prisutan. Nije za očekivati da Dijabate bude u konkurenciji za tim”, rekao je Stolica.

Strateg “parnog valjka” dao je potvrdan odgovor na direktno pitanje da li njegov tim ima kvalitet da parira Crvenoj zvezdi ili je nadmaši.

“Smatram da da, možemo da pariramo Crvenoj zvezdi i budemo bolji od nje. Nikome neće biti lako kada samo pomisli da treba da igra sa Partizanom. “Parni valjak” nikome neće biti lak zalogaj”, rekao je nekadašnji trener Voždovca i Olimpije.

Osvrnuo se Stolica i na prodaju mladog centarfora Marka Milovanovića koji je pojačao Almeriju za 3,5 miliona evra i bonuse.

“Svakom treneru je žao kad gubi kvalitetnog igrača. To je priroda posla i to je kod nas neminovnost. Partizan da bi opstajao mora da promoviše i prodaje mlade igrače. Finansijski je bila ozbiljna ponuda i Partizan mora da reaguje. Žal je da ta deca ne pokažu i na samom terenu kakav je njihov kvalitet u dresu Partizana. Evropa i prodaja igrača su dva izvora prihoda Partizana. A pored toga moramo da pravimo rezultat”, zaključio je trener Partizana.

Nova sezona fudbalske Superlige Srbije startuje duelom između Voždovca i Novog Pazara koji je na programu kasnije danas, a sutra se od 20 časova sastaju: Javor – Partizan, Mladost (L) – Spartak i Čukarički – TSC.

Petostruki uzastopni šampion Srbije Crvena zvezda u nedjelju će od 20 časova ugostiti Radnički iz Niša, a u istom terminu sastaju se Radnik – Mladost GAT i Vojvodina – Napredak.

Prvo kolo u ponedjeljak zatvaraju Kolubara i Radnički iz Kragujevca (20.00)