Stojković zrači optimizmom: Došli smo da pobjedimo i nastavimo uspješan niz

29.03.2022. | 07:38

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zračio je optimizmom na zvaničnoj konferenciji za medije uoči prijateljske utakmice protiv Danske u utorak u Kopenhagenu.

„Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobjedimo i da nastavimo uspješan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, vidjećete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja posljednjeg Evropskog prvenstva. Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno među prvima obezbjedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svjesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelijepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svjesni protiv koga igraju u utorak”, rekao je selektor Srbije, a preneo sajt FSS.

Selektora Stojkovića ne zanima previše rekord od devet mečeva u nizu bez poraza, koji bi mogao da bude postavljen u slučaju pozitivnog ishoda meča u Kopenhagenu:

”Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svjetskom prvenstvu. Uspjeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu cijelinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smijemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti.“

Istakao je selektor Orlova i da ga raduje povratak Kristijana Eriksena, prenosi Sportklub.

„To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Riječ je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije”.