Stojković ljut na Japanca: Asano je razočarao i izdao kompletan tim Partizana

Izdaja! To je termin kojim svlačionica Partizana krsti odlazak Takume Asana prije kraja sezone.

Na nju je ukazao Lazar Marković nedjeljnom objavom, samo nekoliko sati poslije zvaničnog pisma japanskog fudbalera, a dan kasnije isti stav dijeli kapiten Vladimir Stojković, duboko razočaran tajmingom razlaza.

Fudbaleri crno-bijelih ne sporne Asanove motive (kašnjenje plata, op. au), međutim, smatraju da nije kolegijalno što je ostavio tim na cjedilu, da se bez najboljeg strijelca (21 gol) sprema za finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom.

Poslije tri dana odmora trener Aleksandar Stanojević je u ponedjeljak jutro u sklopu priprema za duel sa TSC-om, okupio igrače u Sportskom centru „Zemunelo“, gdje je i dalje centralna tema – Asano.

“Kad su se slegli utisci poslije prvobitnog šoka, apsolutno nas držе iste misli i raspoloženje da je Asano razočarao i izdao kompletan tim Partizana”, riječi su Vladimira Stojkovića dostavljene medijima.

Iskusni golman je tokom karijere preturio dosta toga preko glave. Ni njemu nije jasno zašto je krilni napadač odlučio da baš sad, tri sedmice prije kraja sezone, ode iz sredine u kojoj je oživio karijeru.

“Svako od nas pojedinačno, od igrača, preko članova stručnog štaba, do zaposlenih u klubu, trudio se da se Asano uklopi u tim, kao i da mu život u Beogradu bude prijatan. Da se osjeća kao kod svoje kuće. Bio je jedan od nas“, dodao je Stojković.

Doduše, stranac, sa jasnom ambicijom da mu Srbija bude usputna stanica. I da ovdje zaradi. Na godišnjem nivou 600.000 evra. A pošto su primanja kasnila…

“Nisam pravnik da bih komentarisao stvari van moje nadležnosti, ali moram da ukažem na ono sa čim sam upoznat i što ima direktne posljedice na nas kao tim. Ljudski i moralno smo duboko razočarani. Ponavljam, osjećamo se izdanim. Ovo se ne radi onima sa kojima si živio skoro dvije godine i to pred kraj prvenstva, pred utakmicu sezone“, istakao je Stojković.

Asano je u petak uhutru otputovao za Tokio, te posredstvom advokata obavijestio čelnike Partizana da je sa crno-bijelima završio.

„Poštujem njegovu odluku, ali mogao je da sačeka još 20 dana. Ovako, ostao je gorak ukus“, dodao je Vladimir Stojković, kapiten Partizana.

Ostavite komentar: