Stojković: Bili smo bolji, nismo zaslužili da izgubimo

15.10.2023. | 08:02

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković nije krio da je razočaran porazom (2:1) od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor smatra da su “orlovi” dva puta nezasluženo izgubili od Mađara u ovom kvalifikacionom ciklusu i to gotovo na identičan način.

“Bilo mi je teško i posle prvog poraza, ali i sada je ista situacija. Bili smo bolji, ali opet, negativan rezultat… Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali čestitam Mađarima na pobjedi i plasmanu na Evropsko prvenstvo”, bile su prve riječi Stojkovića posle utakmice.

Čuvanje Tadića za Crnu Goru

Mnoge je iznenadila odluka selektora da kapiten Dušan Tadić i Filip Kostić počnu utakmicu sa klupe. On je otkrio da je to bila taktička stvar, kao i da je želeo da sačuva svježinu igrača za meč protiv Crne Gore, koji se igra u Beogradu već u utorak.

“Imamo dvije utakmice u praktično tri dana, želio sam kapitena da sačuvam, uz poštovanje prema protivniku. Donekle je bila slična situacija i sa Mladenovićem, ušao je Kostić, nije bilo potrebe da na toj poziciji opet mijenjamo…”

Srbija je prvi put igrala u formaciji 4-2-3-1.

“Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u posljednjoj liniji, petoricom u veznom redu i Mitrovićem naprijed. U drugom poluvremenu vratili smo se formaciji, odigrali dobro i ostali nezasluženo bez bodova. Imate dane kad lopta neće u gol. Proslavili smo možda i golmana Mađarske, sada bi mogao i da odigra loto… Srbija je dobro izgledala. Cijelu pripremu odradili smo perfektno do kraja, statistike mogu da vas prevare, vidjećete dominantnu Srbiju i Mađarsku kao pobjednika”.

Srbiju u utorak očekuje ključna utakmica u kvalifikacijama, sa Crnom Gorom, na stadionu “Rajko Mitić”.

“Ne zamjeram ništa, ponosan sam na momke, odradili su utakmicu kakva se očekivala. Takmičarsku, do koske… Jesmo se emotivno ispraznili, ali nama predstoji ključna utakmica u kvalifikacijama. Imamo dovoljno vremena da se oporavimo i spremni dočekamo susret od ogromnog značaja”, zaključio je Stojković.