Stojan Malbašić najozbiljniji kandidat za predsjednika FK Borac

19.07.2020. | 20:38

Stojan Malbašić, slovi za najozbiljnijeg kandidata za novog predsjednika FK Borac, nezvanicno saznaje ATV od izvora bliskih banjalučkom klubu.

U Platonovoj ulici, oko ove teme podignut je zid ćutanja, ali se, kako saznajemo, na pomen nasljednika Vice Zeljkovića, iza zatvorenih vrata unutar Gradskog stadiona, sve glasnije može čuti ime i prezime nekadašnjeg “Borčevog” kapitena, koji je svoj čitav igrački i radni vijek proveo u banjalučkom klubu. Ipak, konačan odgovor na goruće klupsko pitanje, javnost će da dobije 6.avgusta kada je zakazana izborna skupština.

Vico Zeljković, klupsko kormilo napušta zbog najavljene kandidature za prvog čovjeka FS BiH, ali nedavno je ponovio da će onome ko zasjedne u njegovu fotelju na Gradskom stadionu, prepustiti stabilan klub, ratosiljan dugova prošlosti sa novim generalnim sponzorom i prihodima od UEFA-e.

“Od generalnog spozora dobićemo 600 000 maraka, a imamo i zagarantovan prihod od UEFA 500.000 KM, sa mogućnošću da to poraste na milion ako prođemo prvo kolo kvalifikacija. Tako bismo samo od generalnog sponzora i priliva iz UEFA imali dobar start. Takođe, moramo da pravimo i jedan dobar transfer godišnje”, kaže Vico Zeljković, predsjednik FK Borac.

A, dok u Banjaluci traje licitacija oko kandidata za novog klupskog predsjednika, fudbaleri banjalučkog Borca polako privode kraju pripreme na Zlatiboru. Trener Vlado Jagodić poručuje da je zadovoljan angažmanom svih igrača, te da polako dobije obrise tima koji će od prve minute istrčati na teren s početkom nove takmičarske godine. Minulih dana, stručnom štabu, pokušale su da se nametnu i novajlije, medju njima i Marko Brtan koji je pred sam odlazak na Zlatibor stigao iz jermenskog Urartua. Hvali saigrače koji su ga, kako kaže odlično prihvatili, a ne krije timske ambicije pred skori izalazak na evropsku scenu.

“Želja nam je da izvučemo protivnika sa kojim se možemo nositi. Igra se na jednu utakmicu, a u fudbalu su čuda moguća. Za nas će to da bude veliki izazov. Čuo sam da Borac nikada, u svojoj istoriji, nije preskočio prvu prepreku, pa nam je želja da to učinimo ove sezone”, kaže Marko Brtan, FK Borac.

Glavni klupski cilj za narednu sezone je “napad” na oba domaća trofeja, a tik ispod njega zacrtan je dalji razvoj mladih igrača priključenih prvom timu. Pitomci “Borčeve” omladinske škole, trebalo bi, bar takve najave stižu pred početak nove sezone, da dobiju onu pravu priliku da pokažu šta znaju u premijerligaškom društvu. Jedan od onih koji se već “prekalio” među prvotimcima je golman Luka Damjanović, koji je sa nepunih 17 godina najmlađi član “crveno plavog” tabora.

“Sa šesnaest godina ovo su mi pete pripreme sa prvim timom tako da moram da budem zadovoljan. Odlična je atmosfera u ekipi, a među nama golmanima je zdrava konkunrecija”, kaže Luka Damjanović, FK Borac.

Fudbaleri Borca danas su odigrali četvrtu kontrolnu utakmicu na Zlatiboru, a ekipa trenera Vlade Jagodića golovima Kruza i Zakarića savladala je Trepču sa 2:0. Do povratka u Banjaluku, crveno plavi odmjeriće snage i sa Čukaričkim, 21.jula, a generalna proba za nastavak prvenstva očekuje ih sedam danas kasnije u Beogradu, protiv šampiona Srbije, ekipe Crvene zvezde.

 

Izvor:(ATV)