Stojan Malbašić jednoglasno izabran za novog predsjednika Fudbalskog kluba Borac

06.08.2020. | 19:34

Stojan Malbašić, proslavljeni fudbaler Borca i član generacije koja je 1988. godine osvojila Kup maršala Tita, jednoglasno je, na današnjoj sjednici Skupštine, izabran za novog predsjednika kluba.

Malbašić će na toj funkciji zamijeniti Vicu Zeljkovića, koji se povukao sa mjesta prvog čovjeka kluba zbog kandidature za predsjednika FS BiH, a koji je predsjednik Upravnog odbora kluba iz Platonove ulice bio od 19. juna 2018. godine.

– Nisam nesrećan jer smo klub uspjeli da vratimo gdje i pripada, a to je sigurno mjesto koje omogućava da se Borac u godinama koje su ispred nas bori za pozicije koje vode u Evropu i titule. Sigurno da mi je drago što smo uspjeli da saniramo višemilionska dugovanja koja su mučila klub i spriječavala da se klub dalje razvija na način kako bi trebalo. Imao bih mnogo toga da kažem, ali mislim da sam u vremenu koje je iza nas dosta toga i rekao. Smatram da svi treba da budemo ocijenjeni u skladu sa određenim rezultatima i onim što ostaje iza nas. Znam da će klub ostati stabilan, siguran sam u to, i da ima dobre smjernice za dalji razvoj. Želio bih da čestitam Stojanu Malbašiću na izboru za predsjednika kluba. Radi se o čovjeku koji je cijeli život uz klub, koji osjeća Borac. Bio je uz klub u mnogim teškim vremenima. Poželio bih mu srećan rad sa dijelom uprave koji je i dalje tu, a ja ću kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske biti na raspolaganju Borcu, da pomognem koliko je u mojoj moći, kao i ostalim klubovima. Zahvaljujem se svim medijima na korektnoj saradnji tokom vremena dok sam bio predsjednik Borca. Želim da se u budućnosti navijači Borca raduju trofejima i pobjedama, kojima se svi nadamo – rekao je Zeljković, napomenuvši da je danas sa Goranom Zakarićem dogovoren nastavak saradnje na još godinu dana.

Predstavnicima medija obratio se i ”novopečeni” predsjednik.

– Želim da se zahvalim članovima Skupštine koji su mi ukazali povjerenje da ja budem taj čovjek koji će nastaviti ovaj uspješan put kluba koji je trasirao gospodin Zeljković. Kao drugo, zahvalio bih se gospodinu Zeljkoviću da budemo u ovoj situaciji u kojoj smo. Znamo i sami da je do prije 2-3 godine klub bio pred gašenjem, da je čovjek koji se prihvatio ovog poziva bio iznenađenje, mlad i ambiciozan momak koji se još uvijek do tad nije dokazao u sportu. Ipak, svoje znanje je dokazao kroz ove dvije godine. Klub je digao iz mrtvnih, napravio klub koji su svi počeli da respektuju i slobodno mogu da kažem da bi u ovom momentu mnogi došli za predsjednika Borca, u ovoj dobroj situaciji. Vico Zeljković je čovjek koji je za kratko vrijeme sanirao velike finansijske dugove kluba, čovjek koji je odblokirao račun koji je bio blokiran 15 godina, čovjek koji je vratio osmijeh na lice zaposlenicima kluba zato što su im primanja redovna i zato što se osjećaju ponosnim i bitnim za rad kluba. Nažalost, toga par godina unazad nije bilo. Žao mi je što odlazi, međutim velikih promjena neće biti i svi zajedno u klubu ćemo da nastavimo putem koji je zacrtao, a to je da Borac svake godine bude sve jači i da se bori za Evropu, ali i šampionsku titulu. Želja mi je da se Vico Zeljković jednog dana vrati u klub. Nadam se da će se ostvariti kao i mnoge do sada. Na kraju bih poželio dobru saradnju sa medijima i nadam se da neće biti problema – rekao je Malbašić, istakavši da postoji mogućnost da se već na jesen postoji mogućnost ekipa pojača ako se Borac bude nalazio u poziciji da se bori za osvajanje titule.

 

Izvor:(borac-sport.com)