Stiže pojačanje: Džeko na istanbulskom aerodromu dočekuje novu zvijezdu Fenera

12.01.2024. | 10:32

Kako javljaju turski mediji, novi fudbaler Fenerbahčea pojavit će se danas u 15.40 sati po lokalnom vremenu na aerodromu u Istanbulu, a za očekivati je da ga ugosti kapiten Edin Džeko.

Džeko je Fenerbahčeu mnogo više od napadača. Prvi strijelac lige sa 16 golova, kao kapiten radi mnoge stvari, drži svlačionicu, pregovara sa igračima, i pomaže u transferima, a kada do njih dođe, onda bhl. reprezentativac odvoji svoje vrijeme kako bi novajlijama pokazao grad i pomogao im da se što bolje priviknu na novu sredinu.

Odmah je uskočio u pomoć iskusnom Leonardu Bonucciju, kada je ovaj tek došao prije dva dana u Istanbul, a danas će biti na novom zadatku.

Naime, već vam je svima poznato da je Fener konačno slomio Milan i dogovorio transfer Radeta Krunića za oko pet miliona eura, a reprezentativac BiH će danas privtnim letom stići u grad na Bosforu. Očekuje se slijetanje aviona u 15.40 sati. Nema nikakve sumnje da će ga uz delegaciju Fenera dočekati i sam Džeko.

Krunić je Edinov prijatelj i saigrač iz reprezentacije i njih dvojica su “pregovarali” i ljetos, kad je Rade želio da dođe, no Stefano Pioli ga je odlučio zadržati. U međuvremenu se odnos Piolija prema Kruniću pogoršao, pa je odlučeno da bh. veznjak ipak bude pušten u Tursku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Krunic (@ikacaaaa)

Stvorila se prava kolonija Balkanaca u Fenerbahčeu, pa će sada na večere zajedno Džeko, Krunić, Dominik Livaković i Dušan Tadić, a tu je i Slovenac Miha Zajac, kojeg također možemo nazvati fudbalerom s Balkana.

Krunića trener Fenerbahčea Ismail Kartal odavno želi i s njim će riješiti pitanje centralnog veznjaka, Bonucci je dodatno ojačao odbranu, a nije isključen i dolazak još jednog napadača do kraja zimskog prijelaznog roka, prenosi Sportsport.

Fener nezaustavljiv, Džeko na +4 ispred Icardija

Trenutna ekipa Fenerbahčea je zaista sjajna i za sada ovaj tim izgleda jako spremno da konačno postane prvak Turske. Žuto-plavi su prvi na tabeli sa 50 bodova, te su konačno malo uspjeli da se odvoje od Galate, koja je jučer odigrala samo 1:1 u gostima kod Sivasspora.

Mauro Icardi nije igrao zbog povrede, pa je Edin Džeko ostao usamljen na vrhu liste strijelaca sa 16 golova, dok je Argentinac već neko vrijeme na 12 golova.

U nedjelju Fener gostuje Gazianptepu i vidjet ćemo hoće li Bonucci ili Krunić dobiti priliku za debi ili će to biti nekoliko dana kasnije u utakmici Kupa na domaćem stadionu protiv Adanaspora.