Stigao potvrdan odgovor: “Bardojani” na startu biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”

08.02.2021. | 18:25

“Bardojani”, jedan od najboljih italijanskih biciklističkih timova, potvrdio je učešće na 15. trci “Beograd-Banjaluka” koja će biti održana u posljednjoj sedmici aprila, saopšteno je iz Medija tima ove trke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja izrazio je zadovoljstvo zbog potvrde dolaska jednog od najboljih italijanskih timova u istoriji, te dodao da organizacija ubrzano radi na određivanju etapa trke.

On je rekao da su Beograd i Banjaluka sigurni, kao i Šabac i Vlasenica, koja će treću godinu u nizu ugostiti karavan.

“Krajem sedmice idemo na pregovore u Bijeljinu i vjerujemo da ćemo se sa našim stalnim partnerima brzo dogovoriti. U igri su još Prnjavor, Teslić, Derventa, Gradiška, gradovi sa kojima imamo odličnu saradnju”, naglasio je Kuvalja.

Jedan od najboljih italijanskih biciklista Đovani Viskonti rekao je da je i u Banjaluci cilj pobjeda.

“Nadam se da će publika od Beograda do Banjaluke moći da prati trku, jer će nam podrška biti vjetar u leđa”, rekao je Viskonti, inače pobjednik dvije etape na “Điro d Italija” i najbolji brdski vozač ove trke 2015. godine.

Sportski direktor tima Luka Amorielo napomenuo je da im je, pored rezultata, glavni cilj da od najboljih mladih italijanskih vozača stvore buduće šampione.