Stavio tačku na karijeru: Nakon 16 godina bivši fudbaler Borca rekao dosta

01.02.2023. | 15:39

Nekadašnji fudbaler Borca i omladinski reprezentativac Srbije Miloš Žeravica okačio je kopačke o klin nakon 16 godina karijere.

“Odlučio sam da stavim tačku na karijeru, zbog problema sa koljenom. Kada sumiram sve, zadovoljan sam onim što sam postigao. Najveći uspjesi su nastupi za omladinsku reprezentaciju Srbije i titula šampiona Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim”, rekao je Žeravica za ilovezrenjanin.

U karijeri je osim Borca u BiH igrao i za pomenuti Zrinjski kao I za nekoliko klubova u Srbiji, te Grindaviku sa Islanda i Sileksu iz Sjeverne Makedonije.

“Sa Zrinjskim sam igrao kvalifikacije za Ligu šampiona 2016 i 2017. godine. Prve godine smo igrali protiv Širaka iz Jermenije, a naredne protiv poljske Legije. Nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona su nešto što se pamti, jer nema mnogo fudbalera priliku da nastupa u tom takmičenju. Sa Sileksom sam bio vicešampion, ali sticajem okolnosti, šampion Vardar nije dobio licencu za Ligu Evrope, pa smo mi igrali protiv Karabaha iz Azerbejdžana”, istakao je Žeravica.

Navijačima Borca je takođe ostao u lijepom sjećanju i dres crveno – plavih nosio je u dva mandata i odigrao je 59 utakmica u svim takmičenjima.