Stavili tačku na pripreme u Turskoj: Borac zadovoljan trijumfom u posljednjem meču

07.02.2024. | 10:04

Pobjedom nad bugarskim prvoligašem Krumovgradom (3:2) fudbaleri Borca stavili su tačku na pripreme u Turskoj, a u svim u redovima Banjalučana zadovoljni su posljednjom, petom provjerom u Antaliji, u kojoj su “crveno-plavi” postigli tri pogotka.

Izabranici Vinka Marinovića sva tri pogotka postigli su u prvom dijelu susreta, a u strijelce se se upisali Zoran Kvržić iz penala, David Vuković i Enver Kulašin. Prije ovog meča Borac je remizirao protiv Dinama iz Mahačkale (1:1) i pretrpio tri poraza (Tirol 0:1, Pjunik Jerevan 0:2 i Naltika Kalinjingrad 0:2)

– Dali smo tri gola, imali još nekih prilika. Sa druge strane ima još nekih stvari koje moramo da popravimo u fazi odbrane, ali sve u svemu bilo je dobro i upisana je pobjeda. Na kraju priprema u Turskoj možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili. Uvijek ima dorade i stvari na kojima mora da se radi, u svim momentima igre. Ovaj meč je dobra najava za susret osmine finala Kupa BiH, jer po povratku u Banjaluku nemamo prostora za odmor. Naime već u nedjelju dočekujemo Zvijezdu 09 u tom takmičenju – naglasio je Marinović.

Po njegovim riječima najbitnije je da su svi igrači dobili priliku da se predstave i dokažu.

– To nam je i bio cilj da što više igrača dobije minutažu, da razigramo što više fudbalera – dodao je Marinović.

Kapiten Banjalučana Srđan Grahovac, pohvalio je učinak mlađih fudbalera.

– Rezultat nas je nagradio, pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da smo igrali dominantno i da smo mogli da vodimo sa još više golova razlike, što može da nas raduje. Sada nam predstoji da se po povratku u Banjaluku dobro odmorimo i pripremimo za kup utakmicu. Prezadovoljan sam kako smo obavili cijele ove pripreme, a i kako smo izgledali na svim utakmicama. U posljednjem meču nas je nagradio rezultat, u nekim utakmicama je to možda izgledalo i bolje, međutim svi znaju da su pripreme i prijateljske utakmice specifične, a naš stručni štab gleda da pruži šansu svim igračima. Mislim da smo odlično radili, da smo se dobro spremili, a najviše me raduje da su mlade snage pokazale da može da se računa na njih. Vjerujem da su napravili korak naprijed i da će nam biti od velike pomoći u ovoj polusezoni – rekao je Grahovac, koji je uvjeren da je ekipa spremna za proljećne izazove, piše Glas.

Kup BiH

Prvu zvaničnu utakmicu u 2024. godini fudbaleri Borca odigraće u nedjelju, 11. februara, kada će na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrati susret osmine finala Kupa BiH protiv Zvijezde 09. Poznati su termini i ostalih susreta osmine finala. U petak od 18 časova u Mostaru igraju Velež i Tuzla siti, dok su u subotu na rasporedu tri susreta. Jedinstvo (Bihać) – GOŠK (Gabela) (13 časova), Zrinjski (Mostar) – Slavija (Istočno Sarajevo) (13), Posušje – Laktaši (15), U nedjelju igraju još tri meča: Stupčanica (Olovo) – Široki Brijeg (13), Sloboda (Tuzla) – Sarajevo (13), Sloga (Doboj) – Igman (Konjic) (16 časova).

Oznake: Antalija, Borac, Trijumf