Startuje drugi turnir ABA 2 lige: Banjaluka narednih sedam dana centar regionalne košarke

17.01.2021. | 15:46

Banjaluka će u narednih sedam dana biti centar regionalne košarke.

U dvorani “Borik” sutra počinje drugi turnir ABA 2 lige. Prvi će na teren Široki i Podgorica od 13 časova, dok će košarkaši Borca u utorak u istom terminu odmjeriti snage sa Sutjeskom.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović kaže da ne sumnja da će organizacija i svi mečevi proteći u najboljem redu.

“Ovo je drugi balon koji organizujemo, prvi je pokazao dobre rezultate. Zahvaljujemo se Košarkaškom klubu Igokea na pomoći i podršci na renoviranju dvorane i smještaju ekipa. Vjerjemo da će sve ekipe imati dobre uslove i o opstanku ovog sistema razmišljamo i u budućnosti. Ono što me posebno raduje je činjenica da je većina utakmica završena malom razlikom. To garantuje neizvjesnost i zanimljivost, i na drugom turniru se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Znamo da je Banjaluka uvijek bila dobar domaćin, da je organizovala velika takmičenja tako da ni sada ne sumnjamo u Borac i Igokeu”, rekao je Vojinović.

Predsjednik Borca Milan Đajić očekuje praznik košarke u narednih sedam dana. Jedina žal je, kako kaže, što navijači neće moći da budu prisutni u dvorani.

“Preoteklih  četiri – pet godina smo naporno radili da regionalnu ligu dovedemo u Banjaluku. Uspjeli smo u toj namjeri,  a svakako ostaje žal što nema publike na tribinama. Mislim da će ovo biti pravi spektakl, a s publikom bi svakako bio pun pogodak.

Naš rad se pokazao kao ispravan, uspjeli smo da okupimo najkvalitetnije ekipe iz regina u ovom rangu. Borac će se pokazati kao klub koji može da organizuje ovakve nivoe takmičenja i vjerujem da će Banjaluka u narednih sedam dana biti u znaku košarke. Hvala Igokei na pomoći i podršci nadam se da će sve biti u najboljim redu i da ekipama koje su doputovale u banjalucku neće ništa nedostajati”, rekao je Đajić.

Sportski direktor Borca Tibor Florjan svjestan je da “crveno-plave” očekuju teške utakmice, jer je konkurencija veoma jaka. Ipak, nada se dobroj predstavi na domaćem parketu.

“Borac će na ovom turniru igrati protiv Sutjeske, Širokog i Podogorice. Imali smo pehova sa povredama, za nas je veliki hendikep izostanak Tavarijusa Šajna za kojeg je sezona završena. Umjesto njega je doveden Hajden Leskault, On je registrovan i igraće. Takođe u tim se vratoio plej Draško Knežević ali će njegova minutaža zavisiti od procjene trenera. Očekuju nas tri veoma teške utakmice , prvi Rival je sutjeska ekipa se pojačala, imaju svoj kvalitet i sigurno da nas očekuju kvaltetene utakmice. Uprkos tome borićemo se za što bolji plasman”, rekao je Florijan, piše ATV.