Startovala 60. Trka kroz Srbiju: Biciklisti s Jahorine krenuli ka Zlatiboru

01.09.2020. | 10:57

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić dao je znak za start prve etape 60. Trke kroz Srbiju, koja nešto poslije 15 časova završava na Zlatiboru.

Sa olimpijske ljepotice krenulo je stotinak vozača iz 18 svjetskih zemalja, što je odličan broj s obzirom na komplikovane procedure putovanja u Srbiju i BiH, odnosno povratak s takmičara u svoje zemlje.

Ovo je ujedno i najteža etapa s obzirom da će biciklisti prevesti 170 kilometara po poprilično brdovitom terenu, pa je jasno da su u prednosti momci kojima je najjača snaga vožnja na brdu.

“Izuzetno važan događaj za OC Jahorina, ono što je dobro jeste da je ovo drugi put onda trka spaja dvije najljepše planine na ovim prostorima. Želio bih da svi takmičari budu naši ambasadori, drago nam je što su ponovo kod nas i što su vidjeli šta im Jahorina nudi. Ove godine smo ima pokazali nove sadržaje koje samo mi nudimo u ovom dijelu Evrope. Moram da kažem da nam je ove godine četiri puta veća posjeta i prihodi nego prošlog ljeta, što je vrlo ozbiljan rezultat, naročito u godini pandemije virusa korona. Veliki je uspjeh što smo sačuvali sva radna mjesta i čak povećali broj zaposlenih”, rekao je Ljevnaić, navodi Mondo.ba.

Oficijelni start trke ponovo je bio na Palama.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što 60. trka počinje sa područja opštine Pale. Ovo je više od trke jer nas spaja sa Srbijom, a ujedno spaja i dvije prelijepe planine”, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Vozeći do najvećeg turističkog centra u Srbiji biciklisti će po prvi put preći preko mosta Mehmed- paše Sokolovića, što će biti posebna atrakcija za snimatelje i fotoreportere.

“Cilj nam je da ovom trkom pokažemo sve najbolje i najljepše što imamo, a imamo mnogo. Zahvalio bih ovom prilikom načelniku Višegrada Mladenu Đureviću, koji je odmah rekao da je ovo dobra ideja. Veliko hvala i ljudima u OC Jahorina, gradu Istočno Sarajevo, te opštini Pale”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.