Start ABA lige 25. septembra

16.07.2021. | 21:12

Čelnici ABA lige održali su Skupštinu koja je najavljivana prilično dugo. Na sastanku je odlučeno da elitno regionalno takmičenje počinje 25. septembra.

U prvom kolu snage će odmjeriti: Crvena zvijezda – Split, Budućnost – FMP, Igokea – Borac, Cedevita Olimpija – Krka, Mornar – Cibona, Mega – Studentski centar i Zadar – Partizan.

Nakon sastanka, objavljeno je i saopštenje koje prenosimo u cjelini:

“ABA liga u sezoni 2021/22 će početi 25.9.2021. godine, odlučeno je na Skupštini ABA lige j.t.d. održanoj 16.7.2021. godine u Beogradu. Skupština ABA lige j.t.d. potvrdila je kalendar takmičenja 1. ABA lige, poslije čega su određeni takmičarski brojevi i određeni parovi.

U analizi sezone 2020/21, Skupština ABA lige usvojila je preliminarni izvještaj Dubravka Kmetovića, direktora i izvještaj Milije Vojinovića, sportskog direktora ABA lige u kojima se konstatuje da je protekla takmičarska godina, opterećena pandemijom virusa Covid-19, bila izuzetno zahtjevna, ali da su uprkos svim izazovima, na svim poljima rada i funkcionisanja društva napravljeni značajni iskoraci. U skladu sa tim ABA liga je dodatno učvrstila svoje poziciju pokretača razvoja košarke u regionu i istovremeno izgradila još snažniji temelj za

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je izvještaj Srđana Dožaia, komesara za suđenje i izvještaj Saše Maričića, predsjednika Sudijske komisije, piše “N1”.

Istovremeno, konstatovala je da su u sezoni 2020/21 u radu Sudijske organizacije napravljeni veliki pomaci, čime je dobila punu podršku za dalji rad i unapređenja.”

 

 

Oznake: ABA liga, Sezona, Start