Stanojević pred Anortozis: Nepredvidiva ekipa, ali smo spremi na sve

08.12.2021. | 14:32

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je predstojeća utakmica protiv Anortozisa u Ligi konferencija najvažnija u polusezoni.

On je dodao da ima problema sa povrijeđenim igračima i da očekuje od navijača da pomognu da ekipa ode u drugu fazu takmičenja.

“Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta nam donosi, kakav je značaj. Bitna je za sve nas iz hiljadu razloga opšte poznatih. Ova utakmica je stvarno specifična jer direktno vodi u proljeće u Evropi, tako da možemo da je okarakterišemo kao najvažniju”, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrak od 18.45 na svom terenu protiv Anortozisa, utakmicu poslkednjeg, šestog kola Grupe B u Ligi konferencija. Partizan je drugi na tabeli sa sedam bodova, dva više od Anortozisa, koga je na Kipru pobijedio sa 2:0. Za prolaz dalje crno-bijelima je dovoljan i bod.

Stanojević je rekao da ima kadrovskih problema, pošto i pored od ranije povrijeđenih, Danilo Pantić ima problema i “gotovo sigurno” neće biti u sastavu. Takođe, problema ima i Aleksandar Šćekić, ali se trener crno-bijelih da će crnogorski reprezentativac moći da igra.

“Iz tog razloga nam je potrebna pomoć naših navijača. Znate dobro kako smo ušli u Evropu, uvijek kažem, najiskrenije, da su nas oni uveli u Evropu fanatičnim navijanjem i zato nam je sutra potrebna velika pomoć. Pogotovo u situaciji gdje čujemo da i Kiprani dolaze u velikom broju. To je želja svih nas, potrebna nam je pozitivna energija i podrška”, naveo je Stanojević.

Govoreći o Anortozisu, Stanojević je rekao da ekipa ove polusezone igra promjenljivo.

“U stanju su da povedu 2:0 u Talinu pa da bude 2:2, da kod kuće pobijede Gent… Da pobijede najbolju ekipu na Kipru, pa da izgube od najlošije. To je nepredvidiva ekipa koja u svakom trenutku može da vas iznenadi. Mi smo spremi na sve to, da li će neko od njih doći ili ne, uglavnom rotiraju dosta igrača. Ne opterećujemo se time” naveo je.

Kiparska ekipa takođe ima šanse za prolaz u nokaut fazu Lige konferencija.

“Oni s jedne strane igraju rasterećeno, sigurno da će rizikovati u nekom dijelu utakmice, da li će to biti od početka… Utakmica traje 90 minuta, možete u 90. minutu da postignete gol i odete dalje. Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru, sa prepoznatljivim sastavom, načinom igre. Probaćemo da tako nastavimo, da ne izmišljamo mnogo, ali i naravno da imamo plan B ako moramo da jurimo rezultat”, dodao je Stanojević.

Na pitanje da li je ekipa, uz pobjedu u četvrtak i još dvije u prvenstvu, ispunila cilj, Stanojević je rekao da je ponosan na urađeno.

“U ponedjeljak je snijeg, led.. Sve je teško u fudbalu. Trenutno smo zadovoljni, ali pošto je fudbal specifična igra i uvijek po posljednjoj utakmici krojite mišljenje, sačekao bih kraj polusezone i napravio analizu svega. Sada sam ponosan na sve što smo uradili”, istakao je.