Stanojević optimističan pred meč sa Fejenordom: Nismo se predali

16.03.2022. | 19:22

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je pred revanš meč osmine finala Lige konferencija sa Fejenordom.

Partizan je u prvom meču u Beogradu izgubio 5:2 od holandskog tima.

Nije bila ovakva situacija u Evropi ove sezone. Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni… Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda nismo se predali. Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najboljem”, kaže Stanojević.

Rekao je da mu znači podrška navijača i da su im dužni.

“Nama je najvažnija podrška navijača, da nas podrže, ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Sve dok nosite grb Partizana, u obavezi ste prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad je na programu prijateljska utakmica. Doputovala je cela ekipa, osim Marka Milovanovića i povređenog Bibarsa Natha. Biće najjače raspoložive snage. Zbog obaveze prema dresu. Tako ćemo izaći i ponašati se. U zavisnosti od razvoja situacije i rezultata, razmišljaćemo o narednoj utakmici”.

Čeka ih pun stadion u Roterdamu, prenosi B92.

“Videli ste da je rasprodao stadion. Kad se to desi, verovatno ne razmišlja o onoj narednoj utakmici. Imaće mogućnost promena, s obzirom na kvalitet i širinu kadra. Menjali su sastav i tokom grupne faze, okončane ubedljivo na prvom mestu. Neke susrete su igrali u kombinovanom, a ja bih voleo da istrče u dobrom sastavu. Verovatno im je svaki – dobar”, objašnjava trener Partizana.