Stanojević “pecnuo” Zvezdu: Mi nemamo igrače na klupi koje smo platili dva miliona

12.03.2022. | 14:28

Trener Partizana Aleksandar Stanojević na konferenciji pred superligaški meč govorio i o najvećem rivalu i njegovom evropskom meču.

Fudbaleri Partizana ubjedljivo su poraženi na svom terenu od Fejnorda (5:2), ali vremena za tugovanje nema – odmah moraju da se okrenu obavezama u domaćem prvenstvu. Crno-bijeli u nedjelju igraju protiv Napretka iz Kruševca i imaju imperativ pobjede, a trener Aleksandar Stanojević govorio je na konferenciji o različitim temama.

Jedna od njih bila je i odmor za neke od najboljih igrača Partizana, koji praktično igraju svaki meč crno-bijelih. Za to, po Stanojevićevim riječima, nema prostora…

Upitan da li planira da odmori nekog od nosilaca igre, šef stručnog štaba crno-bijelih pecnuo je najvećeg rivala i jedinog konkurenta za titulu u Superligi.

“Nama je mnogo teško. Morate da znate i da shvatite da mi nemamo igrače na klupi koje smo platili dva miliona kao što ima naš rival. Mi nemamo igrača reprezentativnog kalibra koji sjedi na klupi i mijenja drugog igrača reprezentativnog kalibra. Nemamo te mogućnosti koje ima naš rival, nemamo taj luksuz, ali imamo zajedništvo i to nas drži. Ta naša atmosfera, jedinstvo u klubu i sve te stvari. Šta znači da mijenjamo najbolji sastav? Mi dobro generalno guramo i volio bih da tako nastavimo”, rekao je Stanojević.

Novinari su zatim Aleksandra Stanojevića upitali i šta misli o nastupu Crvene zvezde u Glazgovu, gdje je tim Dejana Stankovića doživio ubjedljiv poraz (3:0).

“Pa dobro, ne bih sada komentarisao njih. Mi igramo osminu finala jednog takmičenja, oni igraju takmičenje iznad. Mislim da je to jedan veliki uspjeh, e sad… Vi komentarišite šta je to uspjeh? Možda je uspjeh da se osvoji jedno evropsko takmičenje ili da se dođe u polufinale. Malo mi je neumjesno da komentarišem njih, na bilo koji način. Smatram da je napravljen veliki uspjeh”, dodao je Stanojević.

Srpski timovi će revanš mečeve u Evropi igrati 17. marta, ali zbog rezultata iz prvih utakmica neće imati velike šanse da prođu dalje. Obje ekipe treba da nadoknade tri gola zaostatka, Partizan na gostovanju u Holandiji, a Crvena zvezda pred svojim navijačima, prenosi Mondo.