Stanković: Zvezdin dres obavezuje na pobjede, dvomeč sa Makabijem može donijeti mnogo toga

09.08.2022. | 23:11

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan poslije nove pobjede svoje ekipe i plasman u plej-of Lige šampiona. Stanković je istakao da dres Zvezde obavezuje na pobjede kakav god da je rezultat i naveo da bi okršaj sa Makabijem iz Haife mogao crveno-bijelima da donese mnogo toga lijepog.

Zvezda je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladala Pjunik u gostima i ukupnim rehzultatom 7:0 došla do posljednjeg koraka.

Tamo je čeka prvak Izraela, a bez obzira na visok rezultat u prvom susretu, ostvaren je novi trijumf u kvalifikacijama.

“To obavezuje klub Crvenu zvezdu kroz istoriju, posebno u posljednje vrijeme, kada je svaki bod u Evropi zlata vrijedan. Vidimo i po sebi šta to donosi. Ova godina u našem prvenstvu donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je prije možda dvije-tri godine bilo nezamislivo”, izjavio je Stanković za RTS.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona potom je analizirao revanš sa Pjunikom.

“Utakmica dobra, pod kontrolom, ne bih imao šta da dodam ili oduzmem. Motivisani su bili koliko je to trebalo. Sada da tražim nešto više od toga – ne mogu. Rezultat 5:0 je bio sasvim dovoljan da se ovdje iskontroliše igra, dueli, da se odigra koliko treba…”

Uprkos već riješenom pitanju pobjednika u prvom susretu, svi iz crveno-bijelog tabora su najavljivali trijumf i u Jerevanu.

“Pobijedili smo kao što smo obećali. Sada nas čeka nešto lijepo – jedan ozbiljan, dvomeč koji može da donese našoj Crvenoj zvezdi mnogo toga.”

Stanković nije želio mnogo da razmišlja o Makabiju iz Haifa jer, kako ističe, ekipu prvo očekuju obaveze u domaćem prvenstvu.

“Prije toga imamo prvenstveni meč, tako da nećemo ništa prepuštati slučaju. Okrećemo se Voždovcu, poslije toga idu dva meča sa Makabijem. Idemo dalje, to je ono što smo željeli, to je ono zbog čega naši navijači prijeđu ovoliki put da bi nas gledali uživo. Svima nama želim sreću”, zaključio je Stanković.