Stanković pred put u Albaniju: Iz Tirane kažu da su favoriti? Nemamo problem sa tim

23.08.2020. | 12:47

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o Tirani dva dana prije utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred odlazak u glavni grad Albanije, Stanković je ulogu favorita prepustio domaćinu, odnosno potvrdio riječi kolege iz Tirane Egba, ali uz napomenu da vjeruje u svoje momke.

Analiza Tirane uslijedila je najbolje na osnovu utakmice u Tbilisiju kada su Albanci slavili 2:0.

“Imamo još dva dana, radimo na analizi. Vidjeli smo utakmicu u Tbilisiju. Druga lopta, polukontra, kontra. Vidićemo kako će oni izaći, iskustvo je važno. Protiv Evrope smo htjeli da završimo meč za 15 minuta, a to nije važno. Važno je kako uđeš u meč, da ga kontrolišeš. Ima sitnih detalja, ne moram sve da otkrijem”, rekao je Stanković na “brifingu” sa novinarima.

Trener Tirane Egbo je veliki optimista pred dolazak šampiona Srbije, uzimajući ulogu favorita.

“Tako treba svaki trener da razmišlja. Ako si već prvak u svojoj zemlji, sigurno ti je cilj grupna faza Lige šampiona. Sebe naziva favoritom, prihvatimo to, nikakav problem. Ja sam optimista, vjerujemo u sebe i znamo naše kvalitete. I ja želim da uđemo u grupnu fazu. Teren će pokazati ko je kakav”, dodao je Stanković.

Stanković je pitan da li mu je bilo teže da se pripremi za ove utakmice kao igrač ili sada kao trener.

“Juče smo pričali, bilo je utakmica biti ili ne biti. Kada si igrač znam da je lakše, ali bitno je iskontrolisati euforiju. Pritisak treba da bude, ja ga obožovam. To te drži na oprezu jer ako se opustiš, šamar slijedi 300 odsto. Teže je spremiti se kao trener, nego igrač”, istakao je trener Zvezde.

O mogućem nedostatku Tirane, odnosno slabijem branjenju prekida.

“Videli ste finale Lige Evrope, četiri od pet golova je došlo iz prekida. Mi dosta poklanjamo pažnju prekidu, a detaljno analiziramo njihove defanzivne prekide. Tu možemo da tražimo šansu”, zaključio je Stanković i dodao da ne očekuje provokacije u Albaniji.